Honejsek se stěhuje do Plzně, do Zlína míří reprezentant Lang

Útočník Zlína Antonín Honejsek bude ve zbytku sezony hostovat v Plzni, na Moravu přichází Martin Lang. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Poslední přestupní den letošního ročníku přinesl zajímavý trejd. Hokejisté Zlína si s extraligovou Plzní vyměnili útočníka. Berany opouští dlouholetá opora Antonín Honejsek, na Moravu ze západu Čech míří o deset let mladší útočník Martin Lang, jenž v minulé sezoně odehrál v českém národním týmu tři utkání. Oba hráči budou v nových klubech hostovat do konce letošní sezony.

Honejsek patří mezi nejvýznamnější zlínské hráče posledních deseti let, pravidelně se umísťoval na horních pozicích v rámci klubového bodování. S Berany oslavil v sezoně 2013/14 památný titul a rok předtím stříbrnou medaili.

„Tonda za mnou přišel, že by se rád zkusil herně restartovat v Plzni, která o něj má zájem. Na výměnu nám nabídli mladého útočníka Martina Langa. Trenéři s touto výměnou souhlasí a já pevně věřím, že budou mít šťastnou ruku jako doposud. V žádném případě se nejedná o trejd z důvodu šetření financí. I hráč má duši a u mě nalezne pochopení bez ohledu na kanadské body,“ upřesnil generální manažer klubu Robert Hamrla.

Zajímavostí je, že oba dva hráči působili v týmu WHL Moose Jaw Warriors. Honejsek v sezonách 2009/10 a 2010/11 a Lang o deset let později, také ve dvou sezonách.

Martin Lang je perspektivní útočník, což ukázal v minulé sezoně, kterou měl výbornou. Navzdory mladému věku patřil k nejlepším útočníkům Plzně a zcela zaslouženě byl v reprezentaci. Je to dynamický hráč s tahem na bránu a velmi dobrou střelou. Věřím, že zapadne do týmu i kabiny. U nás dostane prostor a jsem přesvědčen, že se stane platným hráčem,“ uvedl hlavní trenér a sportovní manažer Beranů Miloš Říha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x