Honička jako z akčního filmu! Muž se zákazem řízení prorazil i policejní zátaras

Ilustrační foto
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Scénu z akčního filmu připomínala pondělní honička ve Valašském Meziříčí, kde agresivní šestadvacetiletý řidič prchal před policisty. Ti po jeho dopadení zjistili, že muž má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel.

Policisté z valašskomeziříčského obvodního oddělení chtěli v pondělí odpoledne na ulici Masarykova ve Valašském Meziříčí zkontrolovat řidiče osobního automobilu značky Volkswagen. Ten však na pokyny k zastavení nereagoval a začal policejní hlídce ujíždět.

Policisté se rozhodli ujíždějícímu vozidlu udělat zátaras na nedalekém kruhovém objezdu. Řidič volkswagenu však zastavit nehodlal, úmyslně do služebního automobilu narazil a zátaras prorazil,“ popsal situaci policejní mluvčí Petr Jaroš.

Agresivní řidič následně z místa nehody odjel ve směru na Nový Jičín a asi po třech kilometrech havaroval. Při následném pokusu o útěk jej dostihli zasahující policisté, kteří při zákroku použili i varovné výstřely.

Po ztotožnění zadržené osoby policisté zjistili, že šestadvacetiletý řidič z Novojičínska má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel,“ pokračoval Jaroš.

Kromě tohoto prohřešku je muž podezřelý i ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu v případě prokázání viny hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x