Horké léto ve Zlíně. Co láká turisty?

Foto: zlin.cz
ZLÍN – Politici už brousí jazyky na voliče, mimo jiné je řeč o tom, že Zlín musí daleko více využívat svého turistického potenciálu. A tak jsme vyzkoušeli na vlastní kůži, oči i diktafon či fotoaparát. Takže: má Zlín co nabídnout, nebo ne?

U zlínské radnice pěkný pařák, dva mladí lidé Martin a Ilona. „Oba s batohy, hle, asi turisté,“ řekne si reportér a dá se s nimi do řeči. Není to sice trefa do černého, ale názory mají zajímavé.

Já jsem z Košic, ale s přítelkyní studujeme v Praze, tady si budeme vybavovat věci kolem blížící se svatby,“ povídá Martin. Copak je mu ve Zlíně blízké?

Největší renomé má jasně ZOO, studuji architekturu, a tak mám rád baťovské domky,“ vypráví s tím, že by s přítelkyní Ilonou ještě rádi navštívili zlínský mrakodrap, odkud je hezký výhled na město.

Dva mladí muži jdou s dětmi. Jaroslav je z Mladé Boleslavi. „Jsem u kamaráda, byli jsme se podívat na Zlín shora z 21. budovy, to je fakt nádhera. Úžasný pohled na město a okolí, to se jen tak nevidí. Ale jinak mne toho moc nenapadá, spíše se mi líbí zlínské okolí, lesy jsou přímo pár kroků z centra,“ dodává.

Dva sedmnáctiletí kluci s batohy na zastávce MHD…

Nazdár, vy jste turisti?“

Nene, my jsme Zlíňáci, jedeme ze skautského tábora z Lidečka, tam je krásně.“


„Dobře, ale kdybyste měli pozvat turisty sem do Zlína?“

Já bych návštěvu pozval na mrakodrap, já taky,“ mají mladí muži jasno. A po chvíli váhání doplní Baťovu vilu či malenovický hrad.

No, nesmíme zapomenout na zlínskou zoologickou, to je klasika, ale někdy až příliš moc lidí,“ připojuje se pan Ivan s tím, že podle něj chybí městu ovšem spíše ve prospěch vlastních lidí než turistů dostatek moderních hřišť.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x