Horko, sucho, ani kapka deště. Hasiči i v pátek vyjížděli k několika požárům

Hasiči ve Zlínském kraji vyjížděli v pátek k několika požárům. Foto: SDHO Karolinka
ZLÍNSKÝ KRAJ - Vysoké teploty a s nimi spojené sucho. Tak to v posledních dnech vypadá v celém Zlínském kraji. A hasiči měli samozřejmě napilno také první srpnový pátek, kdy vyjížděli k hořící dřevěné kůlně, trávě nebo seníku.

V obci Žlutava hořela v pátek ráno dřevěná kůlna. K požáru vyjely tři jednotky hasičů. Hlášení o požáru přijali hasiči krátce po půl 9. Na místě byla také Policie České republiky, jednotka HZS Zlínského kraje stanice Otrokovice a dobrovolné jednotky hasičů z Napajedel i Žlutavy. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že muž z úlů přenesl rámečky do kůlny. Zde si nachystal sírné knoty. Rámečky byly uloženy kolem plechovky s doutnajícími sírnými knoty.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 100 tisíc korun. Uchráněn byl majetek v předběžné výši 1 milion korun. K zranění osob nedošlo.

V 11 hodin byl hasičům ohlášen požár pole u obce Oldřichovice, kde se vyváželo seno z hořícího seníku. Požární poplach byl vyhlášen jednotce HZS Zlínského kraje stanice Otrokovice a jednotce Sboru dobrovolných hasičů obce Oldřichovice.

Po uhašení plamenů velitel zásahu povolil vzhledem k horku sníženou ochranu. Na místo požáru se dostavil ředitel zemědělské firmy, kterému bylo sděleno, jaké kroky budou dále podniknuty. Nařízena byla dohlídka na místě požáru do pondělního rána do 8:00 hodin. Jen pro připomenutí. Hasební práce hořícího seníku v Oldřichovicích probíhaly také ve dnech 25. 7 až 28. 7. 2022 a předběžná škoda byla určena na výši 8 miliónů korun. Páteční požár byl beze škody.

K požáru trávy o rozloze asi 50 x 50 metrů u obce Karolinka pak postupně vyjely po 12 hodině tři jednotky hasičů. Jednotka dobrovolných hasičů z Karolinky byla na místě požáru první. Jako druzí přijeli dobrovolní hasiči z Velkých Karlovic. Podle velitele zásahu se jedná o utečené pálení. K zranění osob nedošlo.

Hasiči stále vydávají upozornění pro vlastníky pozemků, aby neprováděli i za mírného větru pálení nebo vypalování.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x