Hořký Ježíšek. Zlín – Teplice 2:3

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Těžká frustrace místo úsměvů a přání veselých vánočních svátků. Fotbalisté Zlína se ke stromečkům rozcházejí hodně smutní. S velmi průměrným soupeřem prohráli doma a tak jsou jejich pocity pochopitelné.

Před jedenácti lety srovnal chvíli před koncem mladík Jakub Mareš ve Zlíně v dresu Teplic na 1:1 a shodou okolností pak tehdejší Tescomě scházely dva bodíky k záchraně. Bez malování čertů na zeď to byl znovu Marešův zápas.

Zato Zlínští budou chtít co nejrychleji zapomenout.

Už v 8. minutě pálil zdálky plovoucím míčem teplický Černý, brankář Zlína Dostál míč jen vyrazil a Mareš zblízka doklepl do sítě. Navíc se ve skrumáži domácí golman ještě zranil na hlavě a na lavičce se šilo…

Dlouhá desetiminutová pauza pomohla spíše domácím. Jawo přesprintoval dva protihráče, prostrčil Janetzkému a ten začal vyrovnávacím gólem psát svůj předvánoční sladkohořký příběh.

V nastavení první půle se Zlíňané rozhodli střídat handicapovaného brankáře Dostála, ještě než k tomu došlo, bylo zle. Tepličtí se dostali po rohu ke střele, Jukl pálil mizerně, jenže míč mířící vedle tečoval Mareš a hosté zase vedli.

Vánoční příběh pokračoval po přestávce. Janetzký zúročil permanentní tlak Zlíňanů. Krásně si zpracoval míč a luxusní střelou v 67. minutě podruhé vyrovnal.

Za sedm minut přišlo rozuzlení. Právě zlínský střelec se dostal na vlastní půli do problémů, míč mu vyfoukl střídající Radosta, radostně šoupl Rakovanovi jesličky jako ve vánočním betlému a bylo hotovo.

Tohle byla pro domácí opravdu smutná pohádka. Ovšem velmi reálná.

Fastav Zlín – FK Teplice 2:3.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x