Hory východu Moravy právě teď – bílomodrá pohádka

Foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Rychle na hory, netřeba do Itálie či Rakouska, ale pěkně k nám. Do Javorníků, do Beskyd, Hostýnských vrchů. Jarní prázdniny jsou doslova za dveřmi, je ale fakt, že se počasí bude měnit, oteplí se. Takže azurové nebe a bohatá sněhová nadílka se do zážitků na horší časy vrývají právě teď, řekněme, že tomu tak bude v našem kraji do soboty.

Zlíňané i lidé ze širokého okolí míří často do Velkých Karlovic. Už cestou je znát, že je zima momentálně ve formě. Bruslaři si na řadě míst podmanili zamrzlou Bečvu, v Halenkově a okolí jsou krásné běžecké stopy a cílová stanice – ano možno klidně vlakem – Velké Karlovice, tak to už je přímo pro řekněme profesionální „kochače“.

Běžkaři tu mají v tomto čase skvostné podmínky, v okolí hotelu Horal si přijdou na své i v méně známých lokalitách ve scenériích jako z pohádky „pěšáci.“ To třeba u Milanovy studánky i na kterémkoliv dalším místě.

Sjezdovka plná dětí, láká i slaná voda a saunový svět. Krása by se dala přímo krájet, ale pozor. Jedna důležitá věc. Přes noc jsou pořád mrazy značné, sluníčko ale přes poledne hřeje a hrozí nebezpečí pádu sněhu, proto se právě na střechu hotelu vydávají šikovní muži, kteří ji zbavují nánosu těžkého sněhu, který by mohl ohrožovat zdraví.

Celé okolí je teď dokonalé, sněhu spousta, sjezdaři se mají báječně například v nedaleké Karolince nebo na Kohútce, běžkaři projedou přes opravdu velké Velké Karlovice až na Kyčerku, kde je další centrum zimních radovánek.

Jarní prázdniny jako „na potvoru“ podle meteorologů tuhle skvostnou zimní parádu utnou avizovaným oteplením.

Kdo chce a může, měl by se vydat na východ našeho kraje skutečně co nejdříve. Ale naštěstí bohatá sněhová nadílka uplynulých dnů napovídá, že zkrátka nepřijdou ani školáci s rodiči v týdnu příštím, jen už asi nebude tak krásně.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x