Hráčům Krajské tenisové akademie se v zimě dařilo, na letní sezónu se připravovali i v zahraničí

2024 HMČR dorostenek. Zleva: vítězky čtyřhry Prici Terezie, Charvátová Nela, finalistky Švíglerová Pavla, Svobodová Vanessa. Foto: Tenis Slovácko
ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajská tenisová akademie Zlínského kraje se může pochlubit skvělými výsledky. V zimní části soutěží se jejím svěřencům mimořádně dařilo. Na letní sezónu se pravidelně připravují na jedno i vícedenních soustředěních. To prozatím poslední proběhlo i ve slovenských Piešťanech.

Vítězkou halového mistrovství České republiky ve čtyřhře se stala dorostenka Terezie Prici (Jiskra Otrokovice) a republikový úspěch KTA podtrhla třetím místem ve čtyřhře Karolína Šmídová (starší žáci) z TK Zlín. Vítězství v turnaji „A“ staršího žactva ve čtyřhře slavila Vanessa Višňovská z TK Deza Valašské Meziříčí.

V krajských přeborech se hráčům působícím v KTA podařilo dvakrát zvítězit v krajských přeborech ve dvouhře. Titul krajských přebornic získaly v kategorii dorost Aneta Holubová z Tenisu Slovácko a v kategorii dospělí Tereza Prici z Jiskry Otrokovice. Hráči KTA byli úspěšní i ve čtyřhře. Vavříny vítězství brali celkem čtyřikrát. V dorostu Aneta Holubová z Tenisu Slovácko společně s Terezií Prici z Jiskry Otrokovice a Viktorie Taxová z TJ Zbrojovka Vsetín. Za starší žáky slavil výhru Jiří Ostravský z TK Zlín,“ prozradil předseda představenstva KTA Jan Macharáček.

Skvělých úspěchů dosáhla v roce 2024 i hráčka KTA Karolína Šmídová na mezinárodních turnajích Tennis Europe kategorie U14. V lednu vyhrála v singlu i v deblu turnaj v norském Oslu, jen o pár dnů později zaznamenala na dalším mezinárodním turnaji v Břeclavi v singlu 3. místo a v deblu celý turnaj vyhrála. V únoru se radovala na turnaji v Amsterdamu v Holandsku ze 2. místa v singlu.

O prvním dubnovém víkendu proběhlo dvoudenní soustředění, na kterém se sešlo celkem 65 hráček a hráčů ve věku 10 až 18 let, a to ve čtyřech klubech současně – TK Zlín, Tenis Slovácko, TK DEZA Valašské Meziříčí, TC Bajda Kroměříž. V sobotu 23. dubna se pak konalo jednodenní soustředění 40 hráček a hráčů kategorie babytenis do 9 let na půdě dvou klubů – TJ Zbrojovka Vsetín a Jiskra Otrokovice. Na soustředění hráči pod vedením trenérů jednotlivých klubů procvičují herní situace, zvyšují svoji fyzickou kondici a taky utužují své kamarádské vztahy. Soustředění není jenom o tenisu, hráči mají připraven i doprovodný program, který pro ně vždy připravují pořádající kluby.

I letošním tomto roce měli hráči Krajské tenisové akademie Zlínského kraje možnost kvalitního tréninku před začínající sezónou, a to ve slovenských Piešťanech. Soustředění proběhlo v termínu od 21. do 24. dubna ve dvou tenisových areálech: TK Kúpele Piešťany a HS Centrum Piešťany. Soustředění se zúčastnilo 56 hráčů a tréninky pro ně připravovalo 9 trenérů. V rámci soustředění mohli hráči zlepšit nejen svoje tenisové umění ale zároveň i zvýšit svoji fyzickou kondici.

Jsme pevně přesvědčeni, že tato kvalitní příprava umožní hráčům dobrý vstup do začínající letní sezóny,“ dodal člen představenstva Krajské tenisové akademie a prezident klubu TENIS SLOVÁCKO David Mišťúrik.

Krajskou tenisovou akademii už od jejího vzniku aktivně podporuje Ing. Jiří Jaroš, člen Rady Zlínského kraje. „Působení Krajské tenisové akademie dokazuje, že podpora podobných projektů má velký smysl a prostředky jsou investovány správným směrem. Gratulujeme hráčům KTA k jejich úspěchům a přejeme hodně štěstí v letní sezóně,“ uvedl Jiří Jaroš.

Podpora hráčů KTA ale není pouze herní a výkonnostní. Všichni členové KTA absolvují v letošním roce sportovní prohlídku s maximální zátěžovou spiroergometrií ve specializovaném pracovišti Mediekos Ambulance s.r.o. ve Zlíně. V dubnu prohlídku podstoupí prvních 27 hráčů a hráček, zbytek přijde na řadu v červnu a v červenci.

Krajská tenisová akademie Zlínského kraje byla založena v roce 2022 za účelem vyhledávání talentovaných dětí a mládeže v Zlínském kraji, jejich zapojení do tréninkového procesu, materiální a odborné podpory a systematické přípravy nejlepších tenistů ve Zlínském kraji. U zrodu Krajské tenisové akademie Zlínského kraje stály tři kluby: Tenisový klub Zlín z.s., Tenisový klub DEZA Valašské Meziříčí, Tenisový klub TENIS SLOVÁCKO a především Zlínský kraj jakožto hlavní partner akademie. Dalšími zapojenými kluby jsou TJ Zbrojovka Vsetín, TC Bajda Kroměříž, TJ Jiskra Otrokovice a ostatní tenisové kluby ve Zlínském kraji. V současné době eviduje akademie více než 60 hráčů z celého Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x