Hradec ante portas, v lize jde do tuhého

FC Fastav Zlín přivítá v neděli Hradec Králové. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Naposledy ochutnali v lize slastný pocit z výhry koncem srpna, když vyhráli v Liberci 1:0. Přestávku teď vyplnili pohárovou výhrou v prodloužení v Drnovicích, kde docela se štěstím přetlačili druholigový Vyškov. Nyní už se mezi fotbalovými ševci přepíná znovu na honbu za prvoligovými body. Před branami jsou hradečtí "votroci."

Do Zlína tedy míří Hradec Králové, zápasem žijí v klubu všichni. Od správce přes maséra a kustoda až po trenéry a samotné fotbalisty.

„Pomalu nám končí vegetační období, ale myslím, že je trávník ve stavu velmi slušném, počasí drží, v hrací ploše určitě problém nebude,“ přehlíží své dílo a svoji vizitku správce stadionu na Letné Ladislav Podmela. Srdcař a velký fanda klubu.

V družné debatě s kustodem a masérem Patrikem Hučkem, bývalým výborným hokejovým obráncem, stihnou probrat stav věcí fotbalových i hokejových. „Zajímavé je, že v obou případech platí přinejmenším sázka na třináctku, tohle není nešťastné číslo, v hokeji i fotbalu zajišťuje setrvání mezi elitou,“ vědí dobře oba pánové spjatí léta se zlínským sportem.

Zatímco situace hokejistů je prekérní – za čtvrtinu soutěže mají pět bodů – fotbalisté jsou na tom přeci jen lépe. Mají bodů devět, nedělní soupeř o čtyři více. A pozor, Hradec Králové hraje náročný, houževnatý a taktický fotbal.

„Má velezkušeného trenéra Koubka, známe se z mého působení v Plzni i Mladé Boleslavi, obě beru jako úspěšná, nesmíme podcenit sebemenší detail, umějí hrát zezadu i na brejky, musíme být velmi obezřetní,“ dívá se na nedělní odpolední duel do sestavy se vracející stoper Václav Procházka.

„Až na dva hráče máme v plném tréninku celé mužstvo, je z čeho vybírat, to je dobrá zpráva. Soupeř má svou kvalitu, ale my musíme jít tvrdě za vítězstvím, těšíme se na fanoušky,“ vyzývá k návštěvě jeden z trenérů David Hubáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x