Hradská ulice se o víkendu uzavře. Autobusy budou jezdit po výlukové trase

Ilustrační foto: DSZO
ZLÍN – Kvůli pořádání cyklistických závodů v rámci Supertriatlonu Zlín bude o víkendu zcela uzavřena Hradská ulice ve Zlíně. Autobusy linky č. 32 pojedou na Kudlov po objízdné trase přes Lesní hřbitov a bude platit výlukový jízdní řád.

Úplnou uzavírkou Hradské ulice mezi centrem Zlína a městskou částí Kudlov v sobotu 14. května od 10 do 18 hodin a v neděli 15. května od 9 do 14 hodin bude z důvodu pořádání cyklistických závodů přerušena trasa autobusové linky MHD č. 32. Autobusy pojedou po výlukové trase.

Spoje autobusové linky č. 32 budou jezdit v době uzavírky Hradské ulice na Kudlov jako linka 32X ze zastávky Školní v centru Zlína přes zastávky Náměstí Míru, Náměstí Práce, U Majáku, Lesní hřbitov, Filmové ateliéry, Filmové ateliéry-točna, Kudlov-tiskárna, Kudlov-U Pomníku padlých, Kudlov-točna, Kudlov-U Pomníku padlých, Kudlov-Výhledy, Kudlov-střed. Za touto zastávkou se autobus otočí a bude se vracet zpátky přes zastávky Kudlov-U Pomníku padlých, Kudlov-tiskárna a dál směrem na Filmové ateliéry, Lesní hřbitov a po Březnické ulici do Zlína.

Zastávky Hradská a Kudlov-dolní konec v době výluky nebudou obsluhovány. Zastávky Kudlov-Výhledy a Kudlov-střed budou obsluhovány pro nástup i výstup pouze ve směru jízdy z kopce dolů. Přestup cestujících mezi směry bude zajištěn v zastávce Kudlov-U Pomníku padlých,“ upozornil vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek.

Autobus, který přijede na Kudlov z města, nebude zajíždět do vnitřního Kudlova, ale od Pomníku padlých pojede přímo na točnu. Autobus, který pojede z točny, projede celým Kudlovem a vysadí cestující z města a posbírá ty, kteří budou mířit do města,“ dodal Nosálek.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice dále upozorňuje cestující, že trať na Jižních Svazích bude o víkendu bez proudu z důvodu výměny trolejového vedení. Z centra Zlína na sídliště Jižní Svahy proto budou jezdit pouze trolejbusy s dieselagregátem nebo autobusy.

Jízdní řády zůstanou zachovány. Na linku 8 však budeme schopni nasadit jen krátké vozy místo kloubových. A jízda trolejbusů do kopce s pohonem pomocí dieselagregátu bude o něco pomalejší než jízda s elektrickým napájením, takže mohou vznikat drobná zpoždění,“ uvedl vedoucí dispečer Jan Tesař.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x