Hřiště na Pasekách už nese název Areál Jaroslava Švacha

Foto: MěÚ Zlín
ZLÍN - Areál Jaroslava Švacha, to je nový název fotbalového areálu ve zlínských Pasekách. Hřiště tak nyní připomíná památku po zesnulém odchovanci zlínského fotbalu a ligovém obránci i záložníkovi Jaroslavu Švachovi, serveru Zlin.cz to oznámil Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

„Rádi jsme za město tuto iniciativu poslance Marka Nováka podpořili. Jaroslav Švach patřil ke zlínským patriotům, kteří pro klub a tím i pro město odvedli kus práce,“ uvedl zlínský primátor Jiří Korec. Pro schválení změny byla, kromě souhlasu rodiny, potřeba také podpora zlínských radních s primátorem i souhlas Názvoslovné komise Českého úřadu zeměměřického a katastrálního. Slavnostního přejmenování se kromě členů rodiny Jaroslava Švacha účastnili i zástupci města. Mezi nimi i někdejší ligový útočník a současný radní města Zlína Jiří Jaroš.

„Hráli jsme spolu i proti sobě, sdíleli jsme jednu kabinu. Je moc pěkné, že se chlapům podařilo areál otevřít a pojmenovat po něm. Jarda si to zasloužil nejen za to, jaký to byl člověk, ale taky co udělal pro Paseky a vůbec celý zlínský fotbal,“ nechal se slyšet radní Jiří Jaroš.

„Jarda Švach byl skvělý hráč, trenér, fotbalový agent a především kamarád. Byl nám oporou, inspirací i vzorem.  V minulosti také trenérsky zastřešoval fotbalový klub SK Zlín 1931. Svým jedinečným působením přitáhl k fotbalu a sportu vůbec celou jednu generaci mládeže a pod jeho působením měla možnost vyrůst celá řada nezpochybnitelných fotbalových talentů právě na Pasekách. To byl důvod mé myšlenky, jak zhmotnit a zachovat jeho odkaz. Jsem moc rád, že představitelé města moji myšlenku podpořili,“ řekl také poslanec Marek Novák

Bývalý fotbalový obránce Jaroslav Švach zemřel letos na konci května ve věku 47 let. V samostatné české lize nastupoval za Zlín, za který odehrál 180 ligových zápasů a vstřelil 16 branek. S výjimkou krátkého angažmá ve Slušovicích a Piešťanech působil Švach ve Zlíně jako hráč v letech 1993 až 2007. Po konci angažmá u „Ševců“ odehrál osm utkání za kazašskou Astanu a poté hrál krátce za Opavu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x