Hřiště v Otrokovicích na Padělkách bude rozšířeno

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - V minulém roce v Kvítkovicích na Padělkách město vybudovalo nové sportovní víceúčelové hřiště. V letošním roce bude toto hřiště doplněno o sportovní povrch a bude rozšířeno o dětské hřiště, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Pastuszková.

Nový prostor již poslouží všem věkovým kategoriím dětí. „Výstavba sportovního víceúčelového hřiště byla rozdělena na dvě etapy. První etapa byla vybudována koncem minulého roku a letos bude v rámci druhé etapy doplněn sportovní povrch, dále se v zelené ploše vybuduje nové dětské hřiště se zpevněnými plochami a mobiliářem. Na nový pryžový povrch bude umístěn kolotoč, herní prvek s průlezem, herní prvek hřib, sestava průlezek, grafické motivy skákací krokodýl, opice, beruška a ježek,“ vyjmenovala Alena Lacigová z odboru rozvoje města. Dodala, že hřiště by mělo sloužit k rekreačním a sportovním aktivitám. Vhodné je pro fotbal, házenou, malou kopanou, volejbal, nohejbal, tenis či florbal.

Práce na druhé etapě začaly v polovině června s předpokládaným ukončením v polovině září letošního roku. Pokud klimatické podmínky dovolí, hřiště budou moci děti, mládež i dospělí začít využívat ještě letos na podzim.

„Občané Kvítkovic budou mít plnohodnotné hřiště pro všechny věkové kategorie. Snažíme se v každé části města udělat něco, co by obyvatelům Otrokovic život zkvalitnilo. Chceme naše město udržovat, zvelebovat, dělat jej pro všechny co nejpřívětivější,“ uvedla Hana Večerková, starostka města. Otrokovická radnice vynaložila na první etapu 2,4 milionu korun a na druhou etapu přibližně 2,1 milionu korun. Obě částky jsou čerpány z rozpočtu města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x