Hurá na Spartu! V rudém paběrkovali, teď se chtějí blýsknout

Foto: zlin.cz
UHERSKĚ HRADIŠTĚ - Do Uherského Hradiště míří lídr nejvyšší fotbalové soutěže. Pražská Sparta bude v sobotu od 16 hodin dokonalým tahákem. Jde jí o titul, domácím o čtvrté místo, které dává vstupenku do fotbalové Evropy. O tu Slovácko samozřejmě moc stojí, zatím ztrácí na čtvrté Bohemians tři body.

Mezi zájemci o výhru domácího „bílého baletu“ jsou v řadách fotbalistů dva zajímaví muži, kteří mají se Spartou své zkušenosti, ovšem ty nepatří k zářným obdobím jejich kariér. O to větší může být motivace brankáře Filipa Nguyena a záložníka Milana Petržely.

„Já tam byl v mládežnických týmech a na začátku dospělé kariéry snad pět sezón, ale v Áčku jsem v ostrém zápase nechytal ani jednou,“ konstatuje, ovšem nelituje brankář Filip Nguyen.

„Měl jsem opravdu náročnou konkurenci, na začátku mé kariéry váleli mezi tyčemi Tomáš Vaclík a Marek Čech, na pozici trojky jsem se střídal s Milanem Švengrem, takže jsem se dostal jen na lavičku a to ještě sporadicky,“ vzpomíná opora mezi tyčemi Slovácka.

„Zápas se Spartou je stoprocentně jedním z vrcholů sezóny, musíme podat optimální výkon, abychom uspěli. Oni jsou takříkajíc v laufu, prahnou po titulu. Byl by to první po devíti letech, právě u toho posledního jsme byl i já,“ konstatuje zajímavost Nguyen.

„Já podepsal na Spartě na tři roky, ale zahrál jsem si v jejím dresu mistrák jedinkrát, na Baníku, tuším v roce 2006, a to jen jako střídající hráč,“ popisuje vlastní zážitky Milan Petržela.

O to více se vždy na zápas proti silnému soupeři těší.

„Tak jako vždycky to bude velice zajímavý duel, oni vedou tabulku, my máme taky o co hrát, lidí přijde určitě hodně, mělo by vyjít počasí. Připraveni jsme za celý týden velmi dobře, půjde i o taktiku a snad se povede nějaká kulišárna,“ těší se velezkušený borec.

Se Spartou má naopak bohaté zkušenosti obránce Michal Kadlec, který nastoupil v jejím dresu ve dvou etapách hned ve 131 zápasech a má dva tituly.

Záložník Michal Trávník je nadále hráčem Sparty, ve Slovácku je na hostování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x