Husí kůže? Ani náhodou. Ve Zlíně se už plave v otevřeném bazénu

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Dny nejkrásnějšího měsíce v roce jsou sečteny. Malou náplastí budiž to, že zpravidla konec května láká k prvním vodním radovánkám pod širým nebem ty, kteří netrpí zimomřivostí a rozhodně jim nevadí zatím poněkud chladnější voda a ne zrovna tropické počasí.

„Ano, už pár dnů nabízíme osvěžení a plavání v našem venkovním bazénu, máme skupinu nedočkavců, kteří se do otevřeného bazénu těší touto dobou jako na čas největší slasti. Takže se dočkali,“ hlásí vedoucí provozu společnosti STEZA Zlín Iva Vavrečková.

Zájem je zatím, řekněme, vlažnější.

„Já to tu ale mám moc ráda, na rozdíl od horkých letních dnů se tu dá báječně plavat, teď jsme třeba v bazénu, jestli se dobře dívám, tři. Pro kondiční plavání je to ten nejlepší čas,“ směje se mezi jednotlivými délkami, které zvládá obdivuhodně rychle, sympatická paní Renata Sochorová.

„Před mnoha lety jsem plavala ve zdejším klubu, nebyla jsem žádná hvězda, o to více si to užívám teď,“ říká na kraji bazénu. Je tu jako doma. Aby ne, když ji tu veřejnost zná také jako plavčici.

I na jiných zlínských koupalištích budou brzy otevírat.

„Pokud bude hodně teplo, nabídneme své služby už od začátku června na koupališti Panorama a o čtrnáct dnů později pak otevřeme nejnavštěvovanější letní plovárnu Na Zeleném,“ doplňuje vodní informace Iva Vavrečková.

Dobré zprávy jdou i odjinud. Například ze Zámeckého koupaliště v Holešově.

„Pokud nám to umožní počasí, budeme už o blížícím se prvním červnovém víkendu otevírat a na naše první návštěvníky se už teď moc těšíme,“ vzkazuje mluvčí města Hana Helsnerová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x