Hvězda letecké akrobacie ve Zlíně

Martin Šonka při rozhovoru s Evou Stejskalovou. Foto: Lukáš Králíček
ZLÍN - Ve středu večer se ve zlínském Baťově institutu konala přednáška leteckého akrobata Martina Šonky. Před zahájením akce se uskutečnil také křest knihy Luhačovské Zálesí z nebe.

Knihu vydalo CBS Nakladatelství a jejími kmotry se stali hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, pilotka a autorka pořadu S ženskou za kniplem Eva Stejskalová a známý pilot Martin Šonka.

Během přednášky, která měla příznačný název Můj let do nebes, měli návštěvníci díky moderátorovi Jakubu Štefkovi možnost získat informace o dětství Martina Šonky, jeho působení v armádě, zajímavostech ze série Red Bull Air Race, ale i o natáčení filmu Top Gun 2: Maverick.

Stejný název jako přednáška nese i kniha, která vznikla jako autobiografie a napsal ji novinář Robert Sára právě s Martinem Šonkou. Také na ni došla během přednášky řeč.

V závěru akce pak měli návštěvníci možnost zhlédnout několik krátkých a zajímavých videí a položit otázky. Po skončení se konala také krátká autogramiáda.

Akce se zúčastnilo více než stopadesát fanoušků, přičemž nejmladšímu účastníkovi bylo pouhých pět měsíců a tomu nejstaršímu bezmála devadesát let.

Přednášku doplnila výstava fotografií, jejichž autorem je Josef Šonka. Výstavu je možné navštívit až do 28. února ve foyer 2. podlaží 15. budovy Baťova institutu.

Autor: Jan Svoboda

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x