I přes tři ztracené měsíce hlásí zlínská zoo rekordní návštěvnost

Letošní sezóna je pro zlínskou zoo z pohledu návštěvnosti velice úspěšná. Foto: Archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Letošní návštěvní sezóna je pro zlínskou zoo zatím velmi úspěšná, a to i přesto, že se její brány kvůli epidemiologickým omezením mohly otevřít až v dubnu. Vstupenku do jednoho z nejnavštěvovanějších míst v kraji si zakoupilo už 600 000 osob.

Pokud by zoo nebyla na začátku roku kvůli pandemickým omezením více než tři měsíce uzavřena, s velkou pravděpodobností by rok 2021 přepsal historické tabulky návštěvnosti. „Vzhledem k nařízenému uzavření jsme zahradu letos mohli otevřít až 12. dubna. Přišli jsme tak o tříměsíční návštěvnost, ztratili jsme Velikonoce. Pokud bychom k současnému počtu návštěvníků připočetli jen průměrnou návštěvnost za tato období, rok 2021 by byl rokem rekordním. A to je naprosto fantastický výsledek,“ uvedl ředitel zoo Roman Horský.

Tisíce lidí zamířily do zoo i v podzimním období, říjnová návštěvnost ve výši 54 000 osob dokonce přinesla nový rekord daného měsíce v historii zoo. Například halloweenskou výzdobu si na konci října nenechalo ujít na 20 000 návštěvníků.

Podporu návštěvníků v zoo vnímají nejen jako velké povzbuzení, ale také jako závazek. „Letos na jaře nás lidé doslova zachránili finančními příspěvky, teď nám pomáhají svou návštěvou. Solidarita návštěvníků je opravdu neuvěřitelná, chceme proto všem poděkovat a v příštím roce nabídnout řadu překvapení,“ pokračoval Roman Horský.

K překvapením bude patřit například nová expozice Jaguar Trek, proměna africké oblasti před pavilonem žiraf nebo rozšíření trasy oblíbeného vláčku.

V současné době se k největším „magnetům“ zlínské zoo řadí především Zátoka rejnoků, kde mohu sami návštěvníci rejnoky krmit a také si je pohladit, a také první africké slůně České republiky, které se narodilo letos na začátku června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x