I v září se budete mít kde pobavit

I v září se budete mít kde pobavit. Foto: Východní Morava
ZLÍNSKÝ KRAJ - Gastrofestival, pohádkový zámek, závod horských kol, design, koncerty, výstavy a mnohem víc nabídne tento víkend v turistickém regionu Východní Morava. Pokud nemáte žádné plány, nechte se inspirovat, kam kromě Zlína, kde se koná Sousedské besedování můžete vyrazit.

Louku za Muzeem J. A. Komenského v Uherském Brodě oživí v sobotu 4. září program Gastro Brod Festivalu. Ochutnáte gastronomické speciality z celého světa, připraven je také bohatý kulturní program, ve kterém se představí Pavel Novák i Naďa Konvalinková. Dětské návštěvníky potěší zábavní zóna s atrakcemi.

Netopýři jsou noční živočichové, kteří se ve tmě orientují díky zvláštní schopnosti zvané echolokace. Nenechte si ujít zajímavou přednášku muzejního zoologa Zdeňka Tyllera s názvem Netopýří noc, která proběhne v sobotu 4. září na zámku Vsetín.

Prohlídka Zámku Chropyně v doprovodu pohádkových postav je připravena na sobotu 4. září. Od 16.00 do 19.00 hodin se zde koná akce Pohádkový zámek.

V sobotu 4. září 2021 se vydejte na Hrad Malenovice, připraven je čtvrtý ročník celodenního rodinného programu s názvem Stará řemesla na hradě Malenovice. Mistr kovář předvede zpracování železa, rytci pak zdobení kovových výrobků. Prostory provoní kváskový chléb upečený v replice středověké chlebové pece. Těšit se můžete na výrobu keramiky tradiční provázkovou technikou i točením na hrnčířském kruhu. Připravena je také řada interaktivních koutků pro velké i malé návštěvníky. Akce začíná v 10.00 hodin.

Tradiční Pouť ve Štípě připadá letos na 4. a 5. září. V sobotu 4. září se ve 13.30 koná mše svatá pro děti a mládež ve starém kostelíku. Na ni navazuje program pro děti a mládež. Slavnostní mše svatá se koná v neděli 5. září od 11.00 hodin.

Jubilejní 25. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie se v Městském divadle Zlín uskuteční ve dnech 3. až 8. září. Festival otevře v pátek 3. září v 19.00 hodin domácí premiéra inscenace Pýcha a předsudek v režii Janky Ryšánek Schmiedtové.

18. ročník mezinárodního závodu horských kol Hradní okruh se koná v sobotu 4. září v Brumově-Bylnici. V 10.00 hodin začínají dětské závody, ve 13.00 hodin se pojede hlavní závod. Připraveno je pět tratí, nejdelší má 52 km a převýšení 1400 m. Závod Hradní okruh je zařazen do Valašskokarpatské cyklotour 2021.

26. ročník festivalu hudby, slova a výtvarného umění pořádá ve dnech 5. – 26. září město Bystřice pod Hostýnem. V programu festivalu Bystřické zámecké slavnosti vystoupí v neděli 5. září v 19.00 hodin v kostele sv. Jiljí Český filharmonický sbor Brno.

Valmez Foto – to je výstava 15. ročníku fotografické soutěže, na které se představí snímky z Valašského Meziříčí pořízené amatéry i profesionály. K vidění v Muzejním a galerijním centru Valašské Meziříčí ve dnech 6. – 26. září.

Koncerty, akrobatický cirkus, kuchařská show, rozhovory s osobnostmi, výstavy i aktivity pro děti. A na to všechno vám stačí jeden den – pátek 3. září, kdy se v Bílovicích uskuteční čtvrtý ročník venkovního setkání WiFič VEN! V rámci programu se uskuteční koncert skupiny J.A.R. a Buty, vystoupení zpěvačky Katarzia nebo rozhovory Lucie Výborné. Součástí setkání bude i industriální výstava Žně designu. Výstava je pro veřejnost otevřena od 3. do 8. září v jedné z výrobních hal v Bílovicích. Výstava se zaměřuje na průmyslový design a předvede výběr toho nejlepšího z designu.

Otrokovický rekreační areál Štěrkáč bude hostit v sobotu 4. září festival Lážo Plážo Fest. Návštěvníky čeká bohatý hudební program – Rybičky 48, Ben Cristovao, Vypsaná Fixa, Kapitán Demo, John Wolfhooker.

Další pozvánky na akce pořádané na Východní Moravě najdete na www.vychodni-morava.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x