Inflaci a zdražování navzdory! Tříkrálová sbírka na Uherskohradišťsku pokořila třímilionovou hranici

Foto: Charita Uherské Hradiště
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Když z celkových 422 pokladniček zbývalo sečíst posledních 72, napětí by se v prostorách uherskohradišťské charity dalo krájet. A nakonec se to podařilo! Třímilionová hranice padla a letošní sbírka se tak zapíše do historie Tříkrálové sbírky zlatým písmem!

Posledním městem, které bylo nutné na závěr Tříkrálové sbírky na Uherskohradišťsku sečíst, bylo samotné Uherské Hradiště. Pracovníci Charity se hned po příchodu do práce pustili do rozpečeťování a sčítání výtěžku posledních 72 pokladniček. Po dvou hodinách bylo rozhodnuto – třímilionová hranice padla!

Celková částka, která se zapíše do historie letošní sbírky zlatým písmem, je 3 307 642 korun, z čehož měli všichni zaměstnanci charity v čele s jejím ředitelem Jiřím Jakešem obrovskou radost. „Velmi si vážíme všech darů a podpory, kterou jsme při letošní Tříkrálové sbírce vnímali. Obrovské poděkování patří samozřejmě také všem dobrovolníkům! Byly jich bezmála dva tisíce,“ řekl s vděčností ředitel Jiří Jakeš.

Příjemně nás překvapilo, že navzdory obavám ze šíření pandemie vyšlo na obchůzky tolik skupinek Tří králů. Už vloni bylo vidět, že covid zvedl v naší společnosti lavinu solidarity, a tak jsem tak trochu v duchu doufal, že by třímilionová hranice mohla být pokořena,“ podělil se o své dojmy projektový manažer Dalibor Jirásek.

Tomu, že by třímilionová hranice mohla letos skutečně padnout, nasvědčovala i skutečnost, že rekordy postupně padaly téměř ve všech jednotlivých městech a obcích Uherskohradišťska. Ze 46 obcí vybrali rekordní částku ve 43. „To je naprosto úžasné. Mám samozřejmě radost, že se to skutečně podařilo,“ usmíval se Dalibor Jirásek.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky použije Charita Uherské Hradiště na podporu Domácího hospice Antonínek, obnovu vozového parku a v průběhu celého roku také na pomoc lidem, kteří se ocitnou v nouzi.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x