Co je podle vás nejdůležitější při samotném vaření?
Můj první šéfkuchař ve Švýcarsku říkal, že je to otázka štěstí, a musím říct, že když je člověk v psychické pohodě, vaří se stokrát lépe. Samozřejmě je to i o surovinách, zjednodušeně řečeno, klid, kvalitní suroviny a věnovat čas i péči všem krokům během vaření. Když toto dodržíte, jídlo bude vždy chutnat skvěle.
Co děláte jako první při příchodu do kuchyně?
Ráno zkontroluji snídaně v hotelové restauraci, přijmu zboží, připravím si nože a začínám vařit obědové menu.
Předpokládám, že každý kuchař má své vlastní nože, jak si je vybíráte?
Ano, i u nás má každý kuchař své nože. Nůž musí takzvaně padnout do ruky, to je při výběru to nejdůležitější.
Kde berete inspiraci?
Inspiraci hledám v regionálních surovinách a jejich zapomenutých i osvědčených kombinacích a v přírodě.
Co obnáší příprava jídelního lístku?
Základem při tvorbě nového menu je výběr surovin podle ročního období a aktuální sezóny. Nabídka musí být pestrá, tak, aby si každý vybral to své. Samozřejmě naši nabídku doplňuje každý den polední menu za výhodnou cenu.
Pokračování rozhovoru najdete zde.