Ivo Mitáček mění politický dres. Míří do hnutí STAN

Ivo Mitáček při rozhovoru pro televizi TVS.
ZLÍN - Ivo Mitáček opouští politickou stranu Soukromníků a přichází do zastupitelských klubů hnutí STAN, a to jak ve městě Zlín, tak i ve Zlínském kraji. To se však jeho původní straně vůbec nelíbí.

Zastupitelské kluby hnutí Starostové a nezávislí se rozrostly o nového člena. Tím se stal Ivo Mitáček, který je veřejnosti známý zejména z dob působení u Policie ČR ve Zlíně a u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje v pozici tiskového mluvčího. Původně hájil Mitáček barvy Soukromníků, kteří se dohodli na dlouhodobé spolupráci se Svobodnými a Trikolórou.


Zhruba před měsícem jsem byl informován od svých bývalých politických partnerů, že další směřování toho uskupení bude spíše pod hlavičkou Trikolóry, která v něm získává dominantní roli. A protože já se dlouhodobě proti názorům Trikolóry vymezuji, tak jsem je informoval o tom, že mé další setrvání je možné buď za určitých podmínek, nebo vůbec,“ uvedl k důvodu svého odchodu Ivo Mitáček.

Podle slov Mitáčka bylo jedním z jeho podmínek osamostatnění strany Soukromníků, což se nestalo. Proto zahájil jednání s jinými politickými stranami a největší shodu našel právě u hnutí STAN. To se ale vůbec nelíbí Straně soukromníků, kteří v usnesení předsednictva konstatují, že rozhodnutí Mitáčka je pro všechny jeho teď už bývalé kolegy velkým zklamáním.


„Zároveň je to pro mě také zrada nejen vůči nám jako jeho spolupracovníkům, ale především vůči voličům, protože jsme před ně společně předstupovali s programem, který se jasně vymezoval proti hnutí STAN, ať už šlo o město Zlín nebo Zlínský kraj,“ řekl místopředseda Strany soukromníků ČR Michal Dvouletý.

Soukromníci proto Mitáčka vyzvali, aby se postů zastupitele kraje i Zlína vzdal. Oba tyto mandáty totiž podle nich nezískal jako jednotlivec, ale jako nominant Strany soukromníků České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x