Ivo Valenta rezignoval na funkci krajského zastupitele

Foto: Synot
ZLÍNSKÝ KRAJ - Podnikatel a donátor Ivo Valenta již nebude zastávat funkci krajského zastupitele, kterým byl díky preferenčním hlasům zvolen v letošních krajských volbách ve Zlínském kraji. Uvolněné místo v krajském zastupitelstvu doplní Michal Dvouletý, zastupitel města Uherské Hradiště a krajský předseda Strany soukromníků ve Zlínském kraji, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Magda Pekařová.

„Rozhodl jsem se tak po zralé úvaze. Do letošních krajských voleb jsem vstupoval s tím, že svým zapojením na 43. místo koaliční kandidátní listiny Trikolora – Soukromníci – Nezávislí vyjádřím jasnou podporu tomuto týmu odborníků, který nabídl voličům alternativu vůči současnému stylu vládnutí na zlínském hejtmanství. Nečekal jsem, že získám tak velké množství preferenčních hlasů, které mne nakonec vynesly až do krajského zastupitelstva. Za tuto podporu jsem rád a velmi si jí vážím,“ uvedl Ivo Valenta, který se rozhodl, že práci v zastupitelstvu přenechá mladším kolegům.

„Vím, že se této práci budou věnovat naplno, budou velmi důslední a aktivně budou napomáhat tomu, abychom naplnili to, co jsme společně slíbili voličům. Tedy, že pomůžeme uzdravit Zlínský kraj a otočíme kormidlem jeho dalšího směřování k zodpovědnosti, odbornosti a transparentnosti. A já jim v tom budu nadále pomáhat, a také jim symbolicky dýchat na záda,“ dodal s úsměvem Valenta, který se však rozhodně nestahuje z veřejného života.

„Jsem připraven se i nadále veřejně angažovat. Rozhodně mám spoustu sil a energie a budu se těšit na další výzvy, které máme před sebou,“ uzavřel Ivo Valenta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x