Jack už je ve zlínské zoo jako doma! Třicetiletého samce můžete vidět ve výběhu v Karibuni s ostatními slony

Foto: Archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Je to jen týden a pár dní, co do zlínské zoo přicestoval samec slona afrického jménem Jack. I když pracovníci zoo předpokládali, že Jacka ještě letos představí veřejnosti, skutečnost překonala jejich očekávání. Jack se na nové prostředí velice rychle adaptoval, a tak jej návštěvníci spolu se samicemi Kali, Zolu, Ulu a dvouletým slůnětem Zyqarrim už nyní uvidí v travnatém výběhu v Karibuni.

Vzácný náklad v podobě třicetiletého sloního samce Jacka dorazil do zlínské zoo v úterý 5. září z maďarské Zoo Sosto. Jack se od začátku skvěle adaptoval na nové prostředí a úspěšně proběhlo i spojení se slonicemi a slůnětem v pavilonu.

Nezaváhal ani při východu z pavilonu do menšího přilehlého výběhu, následující den s naprostou jistotou následoval skupinu do velkého výběhu v Karibuni,“ popsal ředitel zoo Roman Horský.

Podle pozorování chovatelů má Jack velmi klidnou povahu, ve stádě si už ale získal patřičnou autoritu a nastavil také určitá pravidla chování.

Návštěvníci zoo tak již mohou samce Jacka obdivovat. „Byli jsme zvyklí sledovat tři slonice, pak slonice se slůnětem, nyní přibyl mohutný sloní samec, dominantní člen skupiny. Naše stádo je kompletní, je to opravdu výjimečný pohled,“ přiblížil Horský.

Jak dále dodal, prozatím však nelze s jistotou říct, že tomu tak bude každý den. „Sloní samec je u nás velmi krátkou dobu, stále proto budeme pečlivě sledovat chování stáda a podle toho operativně řešit pobyt Jacka se slonicemi a slůnětem ve výběhu,“ upřesnil Roman Horský.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x