Jágr znovu do Zlína. Vzpomínky ožívají

Jágr přebíral před devíti lety speciální dárek. Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Bylo to zkraje měsíce října 2012, když tehdy čtyřicetiletý Jaromír Jágr v dresu Kladna přebíral od fanynky Evy Lekavé láhev speciální meruňkové jágrovice. „Měli jste dát napít vašim hráčům, aby nebyli tako dobří," smál se od ucha k uchu. Zlín tehdy vyhrál 3:2 a přerušil kladenskou vítěznou sérii. Na konci sezóny hráli Zlínští o titul s Plzní a když to těsně nevyšlo, přišli si pro zlato o rok později. Časy se ovšem mění.

Jaromír Jágr je takový fenomén, že do Zlína míří po devíti letech v plné síle znovu. Tento zápas bude ovšem v neděli od půl čtvrté odpoledne asi hodně jiný. Oba týmy moc dobře vědí, jakou důležitost má. Kladno má na předposledním místě na poslední Zlín náskok sedmi bodů.

Na dárky to teď ve Zlíně moc nevypadá. Tým ne a ne zabrat, naposledy padl v pátek 1:4 v Karlových Varech.

„Postrádám ve hře větší organizovanost, nevidím osobnosti, není to přitom nic nového. O další vývoj mám velké obavy,“ komentuje momentální dění jedna z legend zlínského hokeje, bývalý hráč, trenér i funkcionář Bohumil Kožela s tím, že na Jágra lidé určitě přijdou i když se Beranům hodně nedaří.

Kde je hvězdná „68“, tam se vždy něco děje. Fanoušci se těší, bude jich určitě hodně, poněkud zvláštní je časová kolize s ligovým fotbalovým utkáním ševců proti Jablonci.

Když jsme u těch legend, za hosty zřejmě s kapitánskou páskou nastoupí Tomáš Hübschman, ten letos oslavil čtyřicítku a svůj neutuchající um prokázal ve čtvrtek na hřišti dánského Randers, kdy parádně vyslal do vyrovnávací akce spoluhráče Kratochvíla.

Souzeno věkem Jaromíra Jágra, jde vlastně v případě bývalého fotbalového reprezentanta o borce v nejlepších letech.

Dnešní zlínské fotbalové odpoledne začíná o půl hodiny dříve v 15.00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x