Jak fandové hledali a našli… Jaromíra Jágra

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Když skutečně legendární a stále hrající Jaromír Jágr přijel do Zlína - tehdy ještě vlastně Gottwaldova - poprvé, psalo se datum 22. listopadu 1988 !!! Hošík tehdy šestnáctiletý nastoupil proti domácím ve federální extralize v jedné řadě s kamarády Zajícem a Slabým. Mládežnická trojka byla asi trochu vykulená a onen teenager, už tehdy veliký talent, musel zkousnout hořkou pilulku.

Jeho ale tehdy hlavně Nového Kladno dostalo od domácích těžkou nakládačku. 9:1 to tehdy skončilo…

Uběhlo neuvěřitelných 33 !!! let a místo tehdy vyjukaného kloučka dorazila naprostá ikona světového hokeje. Čerstvě padesátiletý hokejový Pánbůh Jaromír.

Fanoušci po něm pásli od časného odpoledne, je známé, že nejezdí s týmem, ale po vlastní ose. Trvalo mu to poměrně dlouho, ale dorazil. A to už mnozí zoufali, že nedorazí.

Svoji bystrou hlavu i dokonalou taktiku využila zlínská fanynka Jana Bulíková. Ta se dostala k ledu kolem čtvrt na pět, více než hodinu před zápasem.

„Naráz byl na ledě, měl vlastní rozbruslení, dělává to tak jistě dlouho. Měla jsem zálusk na jeden pro mne moc cenný podpis. V září 2019 se Jágr vyfotil se mnou i s mou maminkou, moc jsem chtěla, aby mi po čase tyhle fotky podepsal. Zkusila jsem ho oslovit a tenhle Pan Hokejista byl naprosto v pohodě, skromný a příjemný. Úžasný borec. Podepsal a nechal se vyfotit znovu. Tak se těším, že si autogramiádu zase někdy zopakujeme, jen se docela bojím, že hned tak nedorazí, bohužel to u nás vypadá na sestup po více než čtyřiceti letech,“ popisuje akci Jágr Jana Bulíková.

Jágr nastoupil ve čtvrtém útoku, musel zkousnout hořkou prohru pět vteřin před koncem, ale dostal cenu pro nejlepšího hráče utkání.

To, že na něho někteří pískali, lze v případě velikána světových rozměrů přičíst jen těžko pochopitelné stupiditě několika „fandů.“

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x