Jak Hanáci „vykradli“ Zlín

ZLÍN - Tenisová sezóna nabírá na obrátkách. O víkendu bude pěkně rušno na zlínské Vršavě, kde se představí v různých soutěžích družstev hned čtyři zlínské týmy. Jen pro zajímavost, ve zdejším Tenisovém klubu jich mají hned patnáct.

Tenisté zvaní rekreační si ovšem také parádně zahráli. Před deštěm se skryli do přetlakové haly. A na turnaji místní přivítali hosty vzácné, vítané a přesně podle předpokladů také velmi tenisově kvalitní.

Z Olomouce dorazil s kamarádem Radkem Mlčákem otec 26. hráčky světového žebříčku Josef Mucha. Bývalý výborný fotbalista zanechal ve Zlíně hned dvakrát výraznou stopu, na přelomu tisíciletí tu patřil k oporám prvoligového týmu.

Tu a tam se samozřejmě stočila řeč i na jeho ratolesti. Syn Filip chytá za druholigový Prostějov, dcera Karolina se už chystá na světové turnaje.

„Koronavirová pauza příjemná nebyla ani trochu, ale jedno pozitivum vidím, Kája byla vždycky na jaře na turnajích, tentokrát doma a tak si úspěšně dodělala maturitu,“ potěšilo spokojeného otce.

Ten společně se svým parťákem nenašel na zlínské antuce přemožitele, odvezli si prvenství a dva pěkné poháry, za což je pochválil další Hanák jak poleno, třebaže ve Zlíně již naprosto domestifikovaný Jiří Novák starší, otec našeho bývalého světového hráče stejného jména. Ten zvládl roli ředitele turnaje.

A ještě zajímavé slovo vítězného Josefa Muchy, dnes trenéra druholigové Jihlavy. „Kája k nám domů do Olomouce přijela na pár dnů, včera ráno někdo zazvonil, otevřel jsem a ejhle, dopingová kontrola. Všechno dobře dopadlo, tak jako tady na tomhle pěkném zápolení,“ dodal Mucha, který se ještě stihl pozdravit i se svým zlínským kolegou Bohumilem Páníkem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x