Jak se (ne)kope penalta. Zlín – Bohemians 1905 0:0

Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Zlínští fotbalisté mají snad smlouvu s často diskutovaným VARem. Také tentokrát je video asistent rozhodčího poslal k branám tříbodového zisku. Jenomže platilo staré úsloví o tom, že lehko nabyl, lehko pozbyl.

Do konce řádné hrací doby chybělo zhruba deset minut. Hostující Hůlka mimo ohrožení vlastní branky nešikovně přišlápl Poznarovu patu. Rozhodčí Klíma se mrkl na video a do té doby o fous či spíše fousy lepší hosté měli hlavy v dlaních. Penalta pro Zlín.

A pak Dominik Simerský, aktér docela překvapivý, předvedl instruktáž, jak se největší fotbalová výhoda nezahrává. Tedy krátký rozběh a nemastná střela nad břevno. Tak si vzali hlavy do dlaní pro změnu domácí.

Jinak byli hosté dvakrát blízko gólu, vždy po hlavičkách. V první půli měl výbornou pozici Hůlka, mířil ale vedle, zkraje druhého poločasu ho napodobil Puškáč.

Zlínští mohli jásat v první půli po střele Hlinky z ideální pozice z trestného kopu z hranice šestnáctky, ránu ale zlikvidoval brankář Le Giang.

Když se tohle všechno sečetlo, byl z toho jen průměrný ligový zápas a podle všeho nakonec zasloužená, hubená, nikoho netěšící, ale ani do kolen nesrážející plichta 0:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x