Jak to ten Martin dělá? Aneb další novinářský (tenisový) titul do Zlína

foto: zlin.cz
STARÁ BOLESLAV - Pořádně početná "smečka tenisuchtivých" novinářů vyrazila do téměř legendárního areálu Houšťka ve Staré Boleslavi kousek za Prahou. Mistrovství republiky žurnalistů - Tipsport Press cup - se konalo už po sedmadvacáté, jako vždy poslední dobou bylo dvoudenní. A tentokrát si zahrálo přes 30 aktivních účastníků a účastnic.

První den turnaje patřívá obvykle dvouhrám, neděle pak čtyřhrám. Tam se často potkávají přímo ve dvojicích muži s ženami.

V sobotu se hrálo od rána do pozdního odpoledne ve dvou kategoriích mužů do 45 a nad 45 let.

Tentokrát dorazila velmi silná slovenská výprava a tak se podle slov zúčastněných hrálo vlastně jakési mistrovství Československa.

K favoritům ve starší kategorii patřil nejmladší účastník, pořád čtyřicátník Martin Břenek ze Zlínského deníku. Celým zápolením prošel ve velkém horku jako suverén, ale zajímavostí bylo, že se shodně a to hodně zapotil už v prvním skupinovém klání proti řediteli turnaje Lubomíru Ježkovi z Tipsportu (7:6) a pak až ve finále, kde zdolal Róberta Kisse ze Slovenska 7:5 a slavně obhájil loňské prvneství.

Mezi mladšími šlo také o česko-slovenské finále. Libor Basík z 02 TV udolal v nádherné bitvě vysoké kvality Mariana Zimu z Denníku Šport 7:6.

Až nedělní společenská čtyřhra vyšla východním sousedům. Radost do Bratislavy díky sehranému deblu Chmel, Zima.

Kdoví, zda by Břenek neslavil další triumf právě v deblech ale: „Zradilo mne bolavé koleno, a tak jsme s Honzou Čadou, bronzovým to (ne)staříkem ze singlu starších, vyrazili dříve domů, přivítání v rodině bylo moc hezké,“ chválil si pohodu obhájce titulu.

A ještě vítězka ženského singlového turnaje: Tamara Kučerová z Korunky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x