Jak to vidí Cyril a Metoděj. Aneb psí věrozvěstové v předvánočních rozhledech

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Udivující a báječně veselý pohled v ne až tak veselé době. V centru Zlína před početnými zraky Zlíňanů „řídí“ dopravu přímo z oken terénního vozu dva chlupatí krasavci. Vykukují odtamtud dva pořádní bernští salašničtí psi. Podoba je zjevná, ale o příbuzné nejde.

O co ale jde, tak to jsou pozoruhodná jména těchto dvou často ve voze cestujících a na Zlín hledících sympaťáků.

Tak toto je Cyril, ten má pět a půl roku, no a toto zase Metoděj, ten má právě dnes deset měsíců, příbuzní to nejsou, ale kamarádi určitě ano,“ ukazuje oba mohutné chlupáče majitelka Kateřina Terčová.

Letošní zima, kterou ještě před jejím kalendářním vypuknutím doprovází sníh i mráz, je prý pro oba skvělá.

Určitě ano, v autě jsou sice často a jako doma, ale pochopitelně jsou nejraději venku, na bílé louce je to úplně nejlepší,“ říká paní Kateřina s tím, že jde o pořádné jedlíky, denně spořádají přes kilo granulí a rozhodně nepohrdnou ani masem.

Oba psi se prý mohou těšit i na vánoční svátky.

V žádném případě nezapomeneme na dárky. Chybět nebudou pamlsky, ale i jiné věci. Například okusovací hračky nebo psí hlavolamy. Ty se dají vyrobit nebo koupit a slouží k tomu, když je horší počasí a musejí být doma, aby se prostě nenudili,“ dodává paní majitelka.

Za chvíli už přisedá spolu s partnerem do auta a jede se Zlínem, což mají u stále otevřených oken oba sledovatelé zlínského dění velmi rádi. Ještě předtím dotaz, zda-li by moudře vypadající psi nemohli sdělit, kdy že skončí napjatá covidová situace.

Hned, jak mi dají vědět, dám vědět i já,“ směje se Kateřina.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x