Jan Jelínek: s Libercem potřebujeme fandy i kus štěstí

Jan Jelínek. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Je tu už 12. ligové kolo. Fotbalisté Trinity Zlín hrají pošesté doma, zatím se ale naplno radovali v této sezóně jenom jedinkrát. To je málo, tři body jsou tři body a za remízu se platí bodem jediným. Pokud chtějí Zlíňané v tabulce nahoru, nezbývá než vyhrát. Soupeř lehký není ani náhodou. Na Letné hraje v neděli od 16 hodin Liberec. Ale ani on poslední dobou nijak nezáří.

Liberec drží šestou příčku, ovšem poslední vítězství knihoval na hřišti Bohemians 1905, to bylo 11. září. Od té doby dvě porážky a naposledy domácí remíza s Baníkem Ostrava 0:0.

Zlínští mají poslední vítězný zářez 30. srpna, už má „vousy“, tehdy zdolali Pardubice po boji 2:1. Naposledy Zlíňané remizovali v Českých Budějovicích 2:2.

„Ten výsledek má svoji cenu, tým ukázal srdíčko, prohrávali jsme 0:2. Teď jde o to, abychom slušnou střeleckou produktivitu ukázali i doma. Ale musíme taky mít pevnou obranu. Obojí jsou rovnocenné klíče k úspěchu,“ ví trenér Trinity Jan Jelínek moc dobře.

Vítězství by Zlíňané opravdu hodně potřebovali, zatím jsou až patnáctí.

„Nejen proto bude zápas nesmírně důležitý. Kluci na trénincích makají na doraz, jsou pracovití, nic nevypustí, důležitý bude i kus štěstí, možná je to klišé, ale je to tak,“ konstatuje mladý kouč Zlína.

Stejně tak ví, že bude hodně záležet na pravém domácím prostředí.

„Hrajeme za sebe, ale taky za naše fanoušky, těším se na jejich podporu, vážíme si každého, kdo přijde na stadion. Uděláme pro úspěch všechno,“ zve do ochozů v neděli od 16 hodin trenér, který sází na energii, která přichází na hřiště i z hlediště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x