Jan Kalabiška: gól do sítě Slovácka bych asi neslavil

Kalabiška ještě v dresu Slovácka, foto: 1.FC Slovácko
PARDUBICE - V sobotu dopoledne vyrazil na trénink svého nového klubu. Jan Kalabiška předtím strávil šest výborných let v Uherském Hradišti. V sedmatřiceti je nadále ve výborné formě, Slovácko má v srdci a na nedělní duel (14.30) svých Pardubic se svým Slováckem je docela natěšený. A zatím moc neví, co od něj čekat.

Honzo, jak zvládá rodina přesun z Uherského Hradiště do Pardubic?

Teď o prázdninách to docela jde, jak to bude dál, to se uvidí. Prvorozený starší syn jde do čtvrté třídy, je samozřejmě zavedený a má kamarády v Uherském Hradišti. Teď je rodina se mnou, jak to bude dál se právě rozhodujeme. Ale jisté je, že se po skončení angažmá tady u Labe na Slovácko vrátím.

Fotbalově vám jde nové angažmá hodně dobře, cítíte to podobně?

Docela se mi daří, dal jsem gól na Spartě i v Českých Budějovicích, ale to to vůbec nejde. Prohráli jsme hloupě doma s Karvinou, druhé vystoupení před našimi fanoušky musí být lepší.

Tedy vítězné, co když dáte gól Slovácku, budete slavit?

Popravdě řečeno vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Ale když na to přišla řeč, pak si myslím, že bych neslavil, je to tak zavedené a vzpomínky na šest let v Uherském Hradišti jsou hodně živé.

No jistě a víc než příjemné.

Byly to fakt výborné roky, hráli jsme na předních příčkách tabulky, vyhráli jsme pohár, neztratili se v evropských pohárech, dařilo se mi i v nich. Na Slovácko nemohu zapomenout, to je jasné.

Trenér vašeho nového týmu Jiří Saňák spolupracoval ve Slovácku i s Martinem Svědíkem, dává vám také zabrat na trénincích?

Samozřejmě, ale to je normální, jsem zvyklý, zvláště uprostřed týdne ve středu a ve čtvrtek to bývá makačka.

Slovácko ještě nedalo gól, co vy na to?

Mají dva body, fandové jsou v Uherském Hradišti úžasní, určitě se Mára Havlík a spol. rozstřílejí, jen by to nemělo být teď tady u nás. Na hřišti to bude bitva, po zápase určitě na chvíli pokecáme.

--> --> --> --> -->