Jana a Radek Frühaufovi. Spřízněni kamerou

Radek a Jana Frühaufovi v akci, foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tak jak měl bájný Odysseus svůj vzor manželské věrnosti v choti Penelope, tak nějak podobně to mají manželé Frühaufovi. Radek a Jana jsou léta k vidění (nejen) na fotbalových stadionech. A tuhle nepřehlédnutelnou správnou dvojku sbližuje to, co málokterý manželský pár - totiž kamera, jíž snímají dění na trávnících, samozřejmě stěžejně na prvoligovém v Uherském Hradišti, ovšem zdaleka nejenom tam.

A protože Radek právě natáčí, kterak jeho Slovácko šlape za třemi body v náročném duelu s Karvinou, dáváme slovo během zápasu právě paní Janě, která nechybí po boku manžela prakticky nikdy. Leda že by, což se zhusta stává, právě natáčela na některém z okolních stadionů zase ona.

Jakpak dlouho jste už spolu?

Jestli dobře počítám, tak nějakých čtyřicet čtyři let, potkali jsme se asi osudově už během středoškolských studií.

A jak dlouhá je vaše známost s fotbalovou a vůbec sportovní kamerou?

Taky už je to letité, určitě přes dvacet let.

Mimochodem je dobré připomenout, že jste 24. rokem ředitelkou Dětského domova v Uherském Ostrohu, což se tedy od práce s kamerou hodně liší…

To tedy asi ano, ale vždycky a všude platí, že se cení zkušenost. Ta moje první s kamerou byla v duelu Slovácka se Spartou. Radek musel pryč a spadlo to na mne. Na to nezapomenu, bylo to hodně náročné, šup do řeky a makej.

Od té doby…

Od té doby mám za sebou moře zápasů tak jako manžel. On patří více ke Slovácku, s kamerou nejen na tribuně ale i v klubové televizi. No a já mám ten akční rádius docela široký. Působím v Kunovicích, v Hodoníně i na řadě dalších míst mého oblíbeného slováckého regionu. Mám ráda i ženský fotbal.

Kdo z vás je lepší kameraman? A fotbalista?

Tak to jistě v obou případech manžel Radek. Fotbal hrával docela slušně, v tom ho jistě nedoženu. Ale budu se snažit dohnat ho kvalitativně za kamerou. To je naše „sbližovadlo“ i po dlouhých letech manželství (úsměv). A pak ještě dvě krásy našeho světa. První vnouček a náš milovaný pejsek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x