Jarda ve Zlínském kraji. Víkend plný jídla

Foto: Monika Ondruchová
ZLÍNSKÝ KRAJ - Pohostinnost lidí z Moravy je velmi dobře známá. Ovšem u Jaroslava Němce z Bystrého, momentálně našeho největšího jedlíka světového kalibru, byste si asi hodně rozmysleli pozvat ho třeba na oběd. Nedávno pobyl a "požral" v Kunovicích, teď si pochutnával zase jinde. A to si pište, že mu apetit nechyběl.

Tak co, kdepak jste si pošmákl a na čem?

V pátek jsem zajel na Gulášfest do Valašského Meziříčí. To je vyhlášená a fakt věhlasná akce. Měli jsme tam soutěž v pojídání guláše.

Kdo skončil druhý?

Jejda, promiňte, fakt nevím, soustředil jsem se na sebe, abych vyhrál, povedlo se mi to.

Připomenete pravidla soutěže?

Žádný problém. Soutěží se v pojídání kvalitního guláše. Porce masa je opravdu slušná, asi tři čtvrtě kila. K tomu chleba a jedno pivo. Za pět minut jsem snědl čtyři porce.

Šel jste do souboje s kolegy hladný?

Hladný jsem byl kolem druhé odpoledne, soutěžilo se v šest navečer. Tak jsem si brzy odpoledne dal na zkoušku jeden sójový a jeden zvěřinový…

Máte můj respekt, co v sobotu, to už vám vyhládlo. V Otrokovicích byl velký Gastrofestival, věděl jste o něm?

No jistě, tentokrát šlo o halušky. Každému přinesli kilogram téhle dobroty s patřičnými ingrediencemi. Bylo nás pět, zase jsem bral zlato. Neberte to jako chlubení, spíše se chci podělit o radost. Trvalo mi pět a čtvrt minuty, než jsem to slupl. První místo a rekord, dosavadní byl kolem devíti minut.

Poslouchejte, tady se mluví o krizi a vy si takhle debužírujete…

Nebojte se, moji milí Moraváci, díky za skvělé dobroty, jindy to zkusím jinde. Třeba v Americe.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x