Jarní Floria končí, květiny budou rozdávat radost i po ní

Foto: Výstaviště Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Dvakrát čtyři dny, vždy o prodlouženém víkendu s tečkou ve státní svátek 8. května na Den vítězství. Obrovský zájem návštěvníků, zájemců o sadbu, stromky, keře, květiny, prostě o vše, co může nazdobit naše zahrady a zahrádky a pomoci rozvíjet koníčka, kterého má spousta z nás.

„My jsme přijeli s celou rodinou rodinou od Brna, nakoupili jsme, pobavili jsme se, nabrali nové inspirace, jak to u nás na chalupě i u domu mít ještě hezčí,“ hlásil spokojenost pan Jiří z Nebovid v Jihomoravském kraji.

Mezi natěšené návštěvníky dorazil s manželkou i hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. Také on byl spokojen.

„Samotná dvakrát čtyřdenní výstava jen potvrzuje, jak velký je zájem lidí nejen z našeho kraje o to vypěstovat si pěkně sami doma kvalitní produkty od rajčat až třeba po naše milé trnečky. Myslím, že tady si fakt mohl vybrat úplně každý. Mě ale zaujala ještě jedna věc. Prošli jsme si nádherný Podmořský svět složený z tisíců kytek, tohle je samo o sobě úžasné, tady oči přecházejí. Ale co mne zaujalo snad ještě více, je to, že se kytky prostě nevyhodí. Pořád jsou krásné a organizátoři se dohodli, že je rozvezou do ústavů sociálních služeb, které jako kraj zřizujeme. Jinak řečeno, budou dělat radost těm, kteří se sem třeba ze zdravotních důvodů nemůžou podívat osobně, parádní myšlenka,“ projevil obdiv hejtman Holiš.

Lidé měli zájem nejen o zmiňovaný Podmořský svět, ale prakticky o vše, co bylo k vidění, obdivu i ke koupi.

„My jsme přijeli s manželem z Bohuslavic od Kyjova a řeknu vám, že se takového zájezdu opravdu nedá litovat. Vybrali jsme si stromky i keře, už se těšíme, jak si zase o něco zvelebíme zahrádku a vlastně zkrášlíme život,“ pronesla za moře dalších paní Marie.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x