Jaro ťuká na dveře. Lyžaři ve slunečném opojení

Víkendové počasí lákalo milovníky lyžování na svahy. Foto: Karel Holzhammer
ZLÍNSKÝ KRAJ - Víkend na lyžích = permanentka na zdraví. Potvrdit mohou mnozí a mnozí, kteří se i přes brutální ceny pohonných hmot posadili do aut a vyrazili za sněhem. Ten po úpravách připomínal hebký menšestr. Podmínky od Chřibů po Beskydy byly téměř dokonalé a sluníčko tomu dalo správný punc.

V neděli platilo: kdo dřív přijde, ten dřív jede. A šlo samozřejmě také o kvalitu sněhu na upravených svazích.

„Tady u nás ve valašském Kitzbühlu, jak s oblibou říkáme našemu milovanému areálu v Karolince, to byla ráno fakt paráda. Vyzkoušel jsem s vnuky, nemělo to chybu,“ vyprávěl nezmar na druhou Karel Palička.

V Karolince čekají v předjarním týdnu další dvě školy lyžování, tím zřejmě sezóna pod vrchy Javorníků vyvrcholí.

O pár kilometrů dál ve Velkých Karlovicích se po covidové nepřízni loňského roku mohl opět rozjet pestrobarevný dětský karneval na lyžích, veselo bylo i vedle na snowtubingu, dětský ráj to na pohled, pravil by básník i mluvčí resortu Valachy Martina Žáčková. Pro mnohé zní možná mírně nostalgicky, že příští týden tu bude v zimní sezóně zřejmě poslední.

Parádně se neděle vydařila i na opačném konci kraje na Stupavě. „My rozhodně hned tak končit nehodláme, na sjezdovce leží 70 centimetrů sněhu, v závěru příštího týdne se čeká ochlazení, zájem lidí je pořád značný. Tečku za slušnou sezónou asi uděláme někdy v dubnu,“ komentuje situaci provozovatel areálu Lubomír Orel.

Ideální podmínky stále panují také na oblíbené Kohútce na hřebeni Javorníků.

„Zatím nevidíme důvod, proč bychom měli končit, je nádherně, lidé jsou spokojení a když to půjde, klidně vydržíme do Velikonoc,“ říká zdejší patriot Josef Kocurek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x