Jaroslav Kristek: děti potřebují pohyb. Sport je zábava

Jaroslav Kristek: děti potřebují pohyb. Sport je zábava. Foto: zlin.cz
ZLÍNSKO - Jeho hokejový hokejový zeměpis by vydal na pěkně dlouhý seznam. Původně zlínský hokejista Jaroslav Kristek projel s hokejkou a pukem spoustu zemí, hrál za oceánem, ale taky v Bělorusku, Polsku i na mnoha dalších štacích, má třeba titul s Karlovými Vary a stříbro se Zlínem, zlato z mistrovství světa juniorů, končil pod Alpami ve Francii. Aktivní kariéru ukončil, ale aktivní rozhodně být nepřestává.

Spolu s kamarádem Jiřím Zahradnickým se bývalý výborný útočník dal na pořádní sportovní kempů pro děti. Což nabádá k úvodní otázce.

Jak vás napadlo pořádat příměstské sportovní dětské kempy?

S tou myšlenkou jsem si pohrával už ve Francii, kde jsem končil dlouho kariéru. Pořádal jsem v Courchevelu kempy pro mladé hokejisty. Když jsme se vrátil domů, začal jsem s tím i u nás. Původně ve Fryštáku, letos pro změnu ve Slušovicích, s výborným zázemím podotýkám.

Jaký je vlastně v době mobilové zájem dětí o pohyb?

Naštěstí velmi slušný. Zaplnili jsme dva turnusy, vždy po osmdesáti dětech, rozdělili jsme je podle věku od šesti do patnácti let. Spokojenost na všech stranách. Stejně jako děti to naplňuje nás dva s Jirkou i další instruktory.

Jdete do toho s vervou sobě vlastní?

No jejda, baví nás to, dbáme u dětí na všestrannost, to je základ, na specializaci je vždycky čas. Pohyb a zase pohyb, to je to, oč usilujeme a co děti potřebují. V téhle pořád ještě zvláštní době více než kdy jindy A vítají, když jim nabídnete zajímavou formu.

Co vlastně můžete garantovat, co takový kemp dětem dává?

Určitě rozvíjíme jejich obratnost, rychlost, vytrvalost, sílu, ale i psychickou odolnost a smysl pro fair play.

Léto je fuč. Najdete náplň i na podzim?

Jasně, zkusíme podzimní formu a to o podzimních prázdninách na konci října. Určitě bude „husto“ pod nejvyšší horou Hostýnských vrchů Kelčským Javorníkem. Krásná příroda nás tam láká, je to trochu méně známé místo, proč to nevyzkoušet. A zkoušíme i cleoročníé sportovní kroužek.

Takže na podzim ano, příští rok taky?

Jak to jen půjde. Chceme na děti doslova přenášet lásku ke sportu a pohybu. To je naše mise.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x