Je jen něco málo přes 457 metrů dlouhá, ale velmi důležitá. Řeč je o nové zlínské cyklostezce

Nová stezka pro chodce a cyklisty vede z Jižních Svahů k Baťově vile. Foto: Zlin.eu
ZLÍN - Město má novou stezku pro chodce a cyklisty. Vede z Jižních Svahů od Fakulty aplikované informatiky UTB směrem k Baťově vile, odkud se dá napojit na páteřní cyklotrasu kolem Dřevnice. Její vznik spolkl bezmála 6 milionů korun.

„Jsem rád, že se naše největší sídliště Jižní Svahy dočkalo cyklopropojení. V současnosti už pracujeme na spojení tohoto úseku s již existujícím u 1. segmentu podél ulice Okružní. Zároveň se obyvatelé mohou těšit na klíčové propojení podél ulice K Pasekám,“ sdělil náměstek primátora Michal Čížek. 

Trasa, která vznikla v rámci projektu nazvaného Stezka pro chodce a cyklisty, propojení Čepkov – Jižní Svahy, nenabízí takový komfort jako stezka s rozděleným provozem. „V lokalitě jsme museli vycházet z prostorových dispozic v prudkém svahu, kterým navíc vede řada inženýrských sítí,“ zdůvodnil náměstek Čížek.

Společně s novou stezkou vznikla i opěrná zídka, veřejné osvětlení a odpočinout si můžete i na nových lavičkách. Nechybí zde samozřejmě ani odpadkové koše a stojany na kola.

Náklady si vyžádaly bezmála 6 milionů korun, akci spolufinancovala Evropská unie. Dotaci poskytl její Integrovaný regionální operační program.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x