Je libo Plzeň, anebo snad Střelnici? Fotbalový pohár vylosován, teď jde ale především o ligu

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Jana Kollera, legendárního fotbalového střelce, mají rádi prakticky všude, Zlín není výjimkou. Ale u fotbalových fandů si při pátečním semifinále fotbalového poháru, MOL Cupu, mohl šplhnout i více. Ševci totiž po jeho losování vyrazí k bitvě o finále s určitostí na trávník soupeře. Buď do Jablonce na Střelnici, nebo do Plzně do Štruncových sadů nedaleko věhlasného pivovaru.

O soupeři Zlína bude jasno až po odloženém utkání Jablonec – Plzeň, které se uskuteční 2. dubna v Jablonci. Až potom bude znám soupeř a také termín. Může to být hodně pikantní a zajímavé, nezapomínejme, že Plzeň je angažována také v evropských pohárech. Finále by se přitom mělo odehrát pevně 29. dubna.

„Soupeř bude každopádně velmi těžký, ale to byla Slavia v semifinále v roce 2017 taky a dokázali jsme v Edenu vyhrát a udělat zásadní krok do finále,“ nalévá optimismu zkušený Antonín Fantiš coby pamětník.

Druhou dvojici vytvoří Opava a Sparta, hraje se ve Slezsku.

Jenže Zlín má jiné starosti, vše pěkně v časové posloupnosti.

V neděli ve tři odpoledne se koná důležitá bitva ve 23. prvoligovém kole. Přijede Baník Ostrava a přijede spousta jeho fandů.

„Ti umějí dát zápasu jedinečnou atmosféru a já věřím, že diváci pomohou také nám, byli hodně slyšet v poháru s Libercem a věřím, že tomu tak bude i v neděli odpoledne,“ pravil trenér Zlína Bronislav Červenka, který o důležitosti zápasu nepochybuje ani náhodou.

„Jsme naladěni pozitivně, vyšly nám zápasy se Slavií, se Slováckem a Libercem, když budeme hrát s maximální koncentrací, nejsme bez šancí, třebaže sílu Baníku cítím,“ dodal bývalý hráč a trenér ostravského týmu Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x