Je rozhodnuto. Zlíňané si odhlasovali, které projekty se budou v rámci participativního rozpočtu realizovat

Foto: televize TVS
ZLÍN – Zlíňané si odhlasovali vítězné projekty ve 4. ročníku projektu participativního rozpočtu Tvoříme Zlín. Z celkem 25 návrhů se bude realizovat 7 malých a 2 velké projekty, které budou financovány z rozpočtu města.

V rámci projektu Tvoříme Zlín mohou Zlíňané každý rok sami určit, kterým městským projektům dají v nejbližší době zelenou a mohou tak sami rozhodnout o budoucí podobě města. V každém roce Zlín vyčlení na projekty navržené a odhlasované svými obyvateli celkem 5 milionů korun.

Obyvatelé Zlína měli už počtvrté možnost vymyslet a navrhnout zlepšení podoby veřejných prostor vnitřního Zlína, a následně hlasováním vybrat ten nejlepší projekt. Další kroky jsou teď na nás. Z rozpočtu města Zlína pro rok 2022 jsme na realizaci vítězných návrhů projektů participativního rozpočtu vyčlenili tři miliony na velké projekty a dva miliony na malé projekty,“ sdělila radní Jana Bazelová.

V rámci malých projektů se bude realizovat oprava chodníku vedoucího z ulice Příkrá, pro kterou hlasovalo nejvíce lidí. Realizace se dočká také výsadba jarních cibulovin v trávníku Univerzitního parku, venkovní šetrná cyklomyčka, rekonstrukce zastávek Příkrá, stolní hry v Centrálním parku Jižní Svahy, pítko na Letné v ulici Nerudova a posledním odhlasovaným projektem je SeniorHŘIŠTĚ Větrná.

Z velkých projektů vyhrál projekt Bosá stezka v Centrálním parku Jižní Svahy a na druhém místě skončilo bezbariérové hřiště v areálu kavárny Slunečnice.

Přestože se nedostane na všechny navržené a po odborné stránce schválené projekty, město každoročně získá kvalitní zásobárnu návrhů přímo od občanů. Těmito návrhy se necháme inspirovat při dalším plánování oprav či drobných investičních projektů. Děkujeme všem, kdo se aktivně do projektu Tvoříme Zlín zapojil,“ vzkázala Jana Bazelová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x