Jeden opilec za druhým. Strážníci řešili tři muže, kteří měli v krvi přes 3 promile alkoholu

Foto: Městská policie Zlín
ZLÍN – Plné ruce práce s opilými spoluobčany měli v minulých dnech strážníci městské policie. Hned třem z nich v organizmu kolovalo přes tři promile alkoholu. Všichni skončili v nemocnici nebo na záchytce.

V neděli 30. ledna dopoledne policisty upozornil náhodný svědek na alkoholem znaveného muže, který se s láhví v ruce potloukal v blízkosti zaparkovaných vozidel poblíž umělého lyžařského svahu. Na místo tak vzápětí zamířila nejbližší motorizovaná hlídka. O několik chvil později strážníci nalezli dotyčného muže, který si mezitím ustlal na kapotě osobního automobilu.

Osmačtyřicetiletý Zlíňan se s vypětím všech sil dokázal podrobit orientačnímu vyšetření, které u něj prokázalo na 3,3 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k jeho stavu hlídka na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu, která jej převezla do zlínské nemocnice,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

V pondělí 31. ledna odpoledne pak strážníci z okrsku Jižní Svahy řešili sedmačtyřicetiletého nepřizpůsobivého muže, který se rozložil i se svými věcmi u supermarketu v blízkosti tzv. I. Segmentu.

V tomto případě se analyzátor alkoholu v dechu zastavil na hodnotě přesahující 3,4 promile, a protože dotyčný nezvládal v důsledku opilosti ani nejjednodušší úkony, převezla jej hlídka Městské policie Zlín k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice,“ pokračoval Janík.

Téhož dne ve večerních hodinách pak vyjížděla další hlídka městské policie na sídliště Jižní Svahy, kde se z vítané návštěvy stala nevítaná, která se ani přes opakované výzvy neměla k odchodu. Strážníci zjistili, že jde o pětačtyřicetiletého muže, kterému v organizmu kolovalo na 3,3 promile alkoholu.

Nepřekvapí, že ani on nedokázal smysluplně komunikovat a pobyt ve vzpřímeném postoji byl očividně nad jeho síly. Po lékařském vyšetření také on putoval na kroměřížskou záchytku,“ dodal Pavel Janík.

V roce 2021 převezly hlídky Městské policie Zlín do protialkoholní záchytné stanice už 99 osob, které byly intoxikovány alkoholem nebo jinými návykovými látkami.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x