Jediná žena na „zlínské“ Maltě. Kateřina David a „její“ chlapci

Kateřina David. Foto: zlin.cz
MALTA - Kolem třiceti chlapů, fotbalistů, trenérů, kustodů a masérů, ovšem jediná žena. Kateřina David je naprosto nepostradatelná, má roli fyzioterapeuta.

Tedy člověka, který léčí namáhaná těla vrcholových sportovců. S Michalem Molkem a Patrikem Hučkem tvoří osvědčené trio, které často vidí jak do těl, tak i duší fotbalistů. Tak jako celá zlínská výprava pendluje mezi hotelovým resortem Salini, tréninkovým areálem a národním maltským stadionem, kde se hraje Malta Tipsport cup.

Podmínky pro práci máme v hotelu velmi slušné, s hráči i trenéry jsme v permanentním kontaktu, také na trénincích, známe se hodně dobře, vládne pohoda, zpočátku nás docela vyváděl z míry silný vítr, už je to lepší,“ hlásila Katka přímo z tréninku.

To, že je ve výpravě zatím jediná žena, bere samozřejmě s nadhledem. „To je naprosto v pohodě, jsem zvyklá. Všichni kluci jsou pohlední, ovšem nejhezčí dva mám doma,“ směje se, když předvádí za brankou na krásném přírodním trávníku, že jí to jde dobře i s fotbalovým míčem.

Zlíňané podobně jako jiné týmy vyrazili do Středomoří bez lékaře, Katka tak má práce nad hlavu.

Vybaveni jsme velmi dobře, práce máme s Michalem a Patrikem hodně, ale s tím jsme počítali. Soustředění je logisticky vždycky náročné, a je to tak i tentokrát. Pevně věřím, že všichni kluci zůstanou až do příštího pátku v optimálním zdravotním stavu, to je ze všeho nejdůležitější,“ říká jediná žena mezi spoustou fotbalistů a také novinářů, kteří jsou v zajímavé středomořské destinaci s ní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x