Jezírko v rožnovském parku dostává novou podobu. Kvůli vícepracím se oprava prodraží

Foto: Město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Jezírko v městském parku v Rožnově pod Radhoštěm prochází od začátku srpna výraznou rekonstrukcí. Ta si však kvůli skrytým závadám vyžádala vícepráce a celkové náklady se tak navýší o milion a půl.

Jezírko v městském parku je jedním z nejvýraznějších prvků tohoto prostoru a má významnou roli v ochlazování okolního prostředí zejména během horkých letních měsíců. Tato lokalita je také vyhledávaným místem pro odpočinek a rekreaci obyvatel i návštěvníků města.

Samotná rekonstrukce zahrnuje několik klíčových kroků, včetně opravy hydroizolace obvodové zdi nebo vstupního a výstupního objektu, které jsou již téměř hotovy,“ přiblížila tisková mluvčí Rožnova Petra Graclíková.

Nyní se pracuje na opravě kamenné zídky, která funguje jako obezdění vodního prvku. Následně se bude pokračovat s hydroizolací dna.

S ohledem na vícepráce musel být rozpočet na rekonstrukci jezírka v průběhu navýšen z původních 3 milionů na téměř 4,5 milionu korun.

Tento vodní prvek je středobodem městského parku a kompletní opravu si rozhodně zaslouží, i když v průběhu rekonstrukce byly objeveny skryté závady, jejichž odstranění si vyžádalo rozpočtové opatření,“ uvedl místostarosta města Tomáš Gross s tím, že na vině je podle něj především špatně zpracovaný projekt z roku 2019, jehož autor zemřel a nelze s ním tedy řešit reklamace projektové dokumentace.

Rekonstrukce jezírka by měla být dokončena koncem října letošního roku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x