Jinakost a LGBT, dezinformace či duševní poruchy. Studenti ukázali, že mají k aktuálním tématům otevřený přístup

Foto: Dělej co tě baví
ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati před několika dny hostila konferenci středoškolských studentů Zlínského kraje, pedagogů a odborníků, kteří diskutovali o současných palčivých tématech se zaměřením na duševní zdraví. Takzvaná Rada mladších ukázala, že má k současným a často diskutovaným problémům otevřený přístup.

Příležitost vystoupit před publikem se svými názory využilo 20 prezentujících týmů z 8 středních škol z Kroměříže, Vsetína, Luhačovic, Valašských Klobouků a Uherského Brodu. V časovém limitu deseti minut prezentovali své názory na témata jinakosti a LGBT, kyberprostoru a dezinformací, umělé inteligence nebo vlastních zkušeností s duševní poruchou.

Letos poprvé jsme se s naším projektem vydali do regionů a zastávka ve Zlíně nás utvrdila v tom, že studenti dokáží velmi obratně a dospěle své myšlenky a postoje formulovat, otevřeně umí hovořit o svých osobních zkušenostech i to, že naslouchají a aktivně diskutují s ostatními. Jsme rádi, že tuto příležitost vyjádřit své postoje vítají a je to pro ně nesmírně důležité,“ zhodnotila průběh akce Jiřina Faloutová, ředitelka pořádající neziskové organizace Dělej co tě baví.

Přínos konference spočívá nejen v možnosti dát prostor samotným vystupujícím studentům, ale také publiku, které zaplnilo celou aulu. Tvořili jej jejich spolužáci, pedagogové, školní psychologové a preventisti, ale i další pracovníci s mládeží.

Jsme rádi, že prostřednictvím Rady mladších poskytujeme nový pohled na to, jak mladí lidé vnímají současný svět i sebe sama,“ doplnila Jiřina Faloutová a dodala, že jednotlivé prezentace mohou následně pedagogové využít v hodinách jako podklad k podnětné diskusi na dané téma.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x