Josef Morávek končí v čele zlínského divadla. Městská rada ho odvolala z funkce

Josef Morávek. Foto: MDZ
ZLÍN – Ani ne půl roku vydržel ve zlínském divadle Josef Morávek na pozici ředitele. Ke dni 21. prosince jej Rada města Zlína z funkce odvolala. Vedením divadla bude pověřena současná ekonomická šéfka Irena Pelková.

Josef Morávek byl do čela Městského divadla Zlín jmenován na základě výběrového řízení a doporučení výběrové komise. Na post ředitele byl jmenován 1. července 2022, odvolán byl ani ne po půl roce působení na konci zkušební doby ke dni 21. prosince.

Rada města vyhodnocovala dosavadní práci pana ředitele a po důkladném zvážení jsme se jej rozhodli odvolat a ukončit s ním pracovní poměr v rámci půlroční zkušební doby. Od 22. 12. 2022 bude pověřena řízením divadla ekonomická šéfka Irena Pelková,“ sdělil primátor města Zlína Jiří Korec.

V průběhu prvního pololetí příštího roku město vypíše nové výběrové řízení na pozici ředitele.

Končící pan ředitel byl spíše umělec s manažerskými základy, a proto věřím, že se nám podaří na tento významný post vybrat schopného rozvojového manažera s kulturním přesahem. Za dosavadní práci panu Morávkovi děkujeme a přejeme mu vše nejlepší do budoucího profesního i osobního života,“ dodal Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x