Jurkovičova rozhledna se mimořádně otevře na poslední dny letošního roku

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Krásně zdobená Jurkovičova rozhledna, která se tyčí nad Rožnovem, se na poslední dny letošního roku otevře veřejnosti. Podmínkou je jediné – pěkné počasí.

Od zítřejšího dne se lidé mohou vydat na Jurkovičovu rozhlednu, která ční nad Rožnovem pod Radhoštěm. Z Masarykova náměstí dole ve městě se k ní dá dojít za pouhých 45 minut. Rozhledna, která dostala jméno podle slovenského architekta Dušana Samo Jurkoviče, který je mimochodem zodpovědný i za obdivované stavby na Pustevnách, by v těchto dnech neměla mít dveře pro turisty otevřené. Rozhodlo se ale o jejím mimořádném otevření. Jedinou podmínkou je, aby bylo pěkné počasí.

Rozhledna bývá otevřená jen od května do poloviny října. Teď na ni ale návštěvníci mohou vystoupat i od 27. prosince až do konce roku. Otevřeno bude taky 1. ledna, tedy na Nový rok. Návštěvníci se z výšky 31 metrů budou moci na okolí podívat vždy od 10.00 do 16.00 hodin. Pokud ale nebude počasí výletníkům přát, rozhledna zůstane zavřená.

Z barevné stavby dohlédnete například na západní část Hutiska, do Vigantic, Hážovic, Tylovic a Kramolišova. Krásný výhled je i na centrum Rožnova, městský park a velkou část Valašského muzea v přírodě. A uvidíte i masív Radhoště.

Cena za vstup na rozhlednu zůstává stejná jako přes sezónu – děti do 6 let zdarma, starší do 15 let za 20 korun (stejně jako studenti a senioři) a dospělí za 40 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x