Jurkovičova rozhledna zahajuje jubilejní desátou sezonu. V květnu se zde bude slavit

Foto: visitroznov.cz
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Jubilejní desátou sezonu zahájí v tomto roce Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm. Vyhledávaná turistická destinace se návštěvníkům poprvé otevře v sobotu 2. dubna.

Jurkovičova rozhledna patří k největším rožnovským dominantám už od roku 2012. Vznikla podle původních více než sto let starých nákresů významného architekta Dušana Jurkoviče za použití tradičních, dnes již nepoužívaných pracovních postupů, ať už šlo o práce kovářské, klempířské nebo tesařské.

Procházka k rozhledně, která se nachází na Karlově kopci ve výšce 480 metrů nad mořem, je proto zajímavým tipem na výlet. V letošním roce budou moci zájemci na tento turistický skvost poprvé zavítat v sobotu 2. dubna. Po celý duben pak bude rozhledna otevřena vždy o víkendech a svátcích vždy od 9 do 17 hodin. Od května pak bude rozhledna otevřena denně od 9 do 17 hodin a o letních prázdninách se pak otevírací doba posune až do 18. hodiny.

V sobotu 7. května se na Jurkovičově rozhledně uskuteční oslava 10 let od jejího otevření a těšit se můžeme na komentované prohlídky s autorem projektu stavby rozhledny, cimbálovou muziku nebo aktivity pro děti.

Na Jurkovičovu rozhlednu se lze dostat několika směry. Asi nejčastěji využívaná je cesta od velkého parkoviště muzea u Mlýnské doliny – od lávky přes dřevěný mostek nad parkovištěm, dále nahoru do kopce po zelené turistické značce. Cesta trvá cca 30 minut a dá se projít i s kočárkem. K rozhledně se dá projít také z areálu Valašské dědiny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x