Juroška zahodil dvě šance, Slovácko doma hrálo s Hradcem bez branek

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Opět po týdnu hráli doma, znovu neuspěli. Fotbalisté Slovácka po Liberci zaváhali i s Hradcem Králové, s votroky pouze remizovali 0:0 a připsali si čtvrtou ztrátu z posledních pěti kol. V neúplné tabulce FORTUNA:LIGY se i tak stále drží v elitní šestce.

Trenér Martin Svědík z toho však velkou radost nemá. Trápí jej neproměněné šance, chabá produktivita zkušeného týmu.

Jako jeden z důvodů remízového utkání beru prohospodařenou první půli, co se týče intenzity, kvality. Bylo to málo. Ve druhém poločase jsme se zlepšili. Soupeře jsme zmáčkli, lítalo tam spoustu centrů, měli jsme i šance z brejků, Juroška jde sám na bránu. Ale chybí nám důraz v pokutovém území, nejsme schopni ty situace vyřešit,“ štve kouče.

První poločas nenabídl téměř nic zajímavého, veškerá snaha obou týmů končila před vápnem.

Po přestávce pokračovalo Slovácko v útočení, ale paradoxně to byli hosté, kdo zahrozil, když se ke střele dostal Čmelík, který ale přestřelil. Následně bylo před brankářem Bajzou hodně živo. Pokus Jurošky nejdřív zblokovala po rohu obrana, Daníček o několik desítek vteřin později nezužitkoval velkou šanci ve vápně.

Čtvrt hodiny před koncem utekl hostující obraně Juroška a sám tváří v tvář Bajzovi neuspěl, trefil brankáře Hradce. Stejný hráč jen vinou špatného zpracování neuspěl ani o několik minut později.

1. FC Slovácko – FC Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Zaoral – Dobrovolný, Dohnálek – T. Klíma (video). ŽK: Čihák, Bajza, Vašulín (všichni Hradec). Diváci: 4093.

Slovácko: Fryšták – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (86. Mihálik) – Havlík, Daníček – Petržela (68. Juroška), Trávník (68. Doski), Holzer (46. Kim Sung-pin) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Hradec: Bajza – J. Klíma, Čihák, Čech, Horák – Kodeš, Kučera – Juliš (83. Harazim), Pilař (90. Šašinka), Čmelík (90. Pudhorocký) – Hais (64. Vašulín). Trenér: Kotal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x