K Obchodnímu domu zamíří začátkem června Burger Street Festival. Nabídne i „zlínský“ burger

Foto: Burger Street Festival
ZLÍN – Největší putovní street food akce v Česku se po roce opět vrací do Zlína! Burger Street Festival doputuje do krajského města v pátek 3. června a zdrží se až do neděle 5. června. Oproti minulým ročníkům ale festival mění své působiště – z náměstí Míru se přesouvá k Obchodnímu domu.

Burger Street Festival má letos v plánu rekordních 31 zastávek. Do Zlína dorazí hned na začátku sezony. „Zlín pro nás byl vždy trochu netradiční tím, že se konal v centru města a ne u obchodního centra. Spoluprací s Obchodním domem spojujeme výhody obou konceptů. Zůstáváme v centru, navíc na krásném místě, které je s dobrým jídlem spojené,“ skládá krajskému městu poklonu pořadatel festivalu Bedřich Snášel

Právě o festivalovém víkendu navíc začíná v Obchodním domě rozsáhlá výstava díla Salvadora Dalího. „Návštěvníci tak mohou spojit dobré jídlo s kulturním zážitkem v Galerii Desítka v nejvyšším, desátém podlaží, odkud je krásný výhled na město,“ doplňuje manažerka Obchodního domu Soňa Ondřejová.

V loňském roce návštěvníci festivalu ve Zlíně během tří dnů „spotřebovali“ více než jeden a půl tuny masa, až deset tisíc bulek a desítky kilogramů salátu nebo omáček.

Tato čísla nejspíš půjdou letos ještě výš. Hlásí se nám totiž rekordní počet prodejců. Aktuálně jsme v situaci, kdy máme zaplněné náměstí před Obchodním domem,“ prozrazuje Bedřich Snášel.

Do Zlína dorazí špičkový výběr burgermakerů z celé republiky. „Prodejci tradičně nabízí minimálně tři druhy burgerů. Vedle těch obvyklých hovězích návštěvníci vyzkouší třeba trhané vepřové maso i jiné alternativy včetně bezmasých. Aby si akci užili i ti, kteří klasický burger nemohou, připravují někteří prodejci vegetariánské burgery, obvykle s grilovaným sýrem, nebo bezlepkové bulky pro celiaky. Samozřejmostí je i široká nabídka pálivých burgerů,“ doplňuje Bedřich Snášel.

Do toho, co bude v letošní festivalové nabídce burgerů, budou moci zasáhnout i fanoušci na sociálních sítích. „Před festivalem vypíšeme anketu, ve které budou moci lidé sami navrhnout, jaké suroviny by rádi viděli v burgeru, který bude věnovaný právě Zlínu. Je jen na nich, jestli do něj budou chtít promítnout typickou žlutou barvu, nebo baťovskou cihlovou, nebo v něm mít chuť švestkových povidel a jiných ingrediencí typických pro město a celý kraj,“ uzavřel Bedřich Snášel.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x