K požáru v administrativní budově vyjelo pět jednotek hasičů

V sobotu ráno hořelo v přízemí stávající administrativní budovy ve Valašském Meziříčí. Foto: HZS Zlínského kraje
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V sobotních ranních hodinách hořelo v přízemí stávající administrativní budovy ve Valašském Meziříčí. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 5 milionů korun.

Hlášení o požáru v objektu na ulici Havlíčkova přijali hasiči v sobotu ráno. Oznamovatel hasičům sdělil, že vidí z oken plameny. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Valašské Meziříčí, jednotce Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Poličná, Zašová a Jablůnka.

Po příjezdu na místo požáru bylo zjištěno, že hoří v části přízemí stávajícího čtyřpodlažního objektu. V hořící části objektu byla kancelář se skladem sportovního zboží. Hasiči v dýchacích přístrojích požár hasili skrz okna. Po lokalizaci požáru byly s termokamerou zjišťovány teploty stavebních konstrukci a hledána skrytá ohniska hoření. K odvětrání prostor budovy byl nasazen přetlakový ventilátor.

Ohledáním místa požáru bylo zjištěno, že ohnisko je v místnosti kanceláře. Požár poškodil i zboží jiných firem v dalších dvou podlažích. Úmyslné jednání bylo vyloučeno. Vyšetřovatel hasičů bude v následujících dnech vyhodnocovat jednotlivé verze vzniku požáru.

Škoda byla vyčíslena v předběžné výši 5 milionů korun. Včasným zásahem byl uchráněn majetek v podobné finanční hodnotě.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x