Kabina strojvedoucího začala hořet za jízdy

Hořící kabina vlaku, foto: HZS Zlínského kraje
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES – Nepříjemný zážitek se nevyhnul ani poslednímu letošnímu dni. Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen, když při jízdě vlaku došlo k požáru v kabině strojvedoucího.

Pár minut po šesté hodině ranní byli přivoláni hasiči k požáru v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku. V kabině strojvedoucího začalo za jízdy hořet. Muž se pokoušel oheň uhasit přenosným hasicím přístrojem, což se mu ale nepodařilo. Ve vlaku v tu chvíli jel jen jeden cestující společně s vlakvedoucím. Všichni tři se z hořícího vozu naštěstí dostali rychle ven a nikdo neutrpěl žádné zranění.

K požáru se postupně sjelo hned pět jednotek z Uherského Hradiště, Zlína, Ostrožské Nové Vsi, Uherského Ostrohu a Kunovic. K likvidaci hasiči použili dva hasební proudy vody a během krátké chvíle byl požár uhašený. K odvětrání zakouřených vnitřních prostor poté museli použít přetlakovou ventilaci.

Na požářiště se dostavili i drážní hasiči z Olomouckého kraje, kteří si na místě převzali velení a zjišťují okolnosti vznícení.

Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x