Kam vyrazit v listopadu? Co třeba na Mlčačky u Provodova

Foto: FB Visit Luhačovice
LUHAČOVICKO – Překrásně zbarvený podzim vyloženě láká k procházkám v přírodě. Jestliže hledáte méně známé destinace v okolí Luhačovic, vydejte se třeba na Mlčačky – tajuplné skály, které vás překvapí svou velikostí, výškou i členitostí!

Skalnatý útvar Mlčačky se nachází přibližně dvanáct kilometrů od Luhačovic. Méně zdatní chodci nemusí zdolat celou trasu z lázeňského města po svých, ale mohou se k cíli přiblížit třeba autem či autobusem do Provodova, odkud je to už na Mlčačky co by kamenem dohodil. Z poutního areálu Maleniska vede do „skalní dědinky“ dokonce trasa s názvem NS Pod Starým Světlovem.

Netradiční skalní seskupení je dlouhé asi 50 metrů, ostroh je posetý množstvím balvanů, skalek a několika většími útvary. Ten největší – vlastní Mlčačka, dosahuje při délce bezmála 20 metrů výše osmi metrů. Na spodním konci poblíž soutoku se vypíná bizarní skála tvaru typické kazatelny. Skály mají charakter Lačnovských skal a jejich žluté až okrové stěny jsou perforovány velkým množstvím mělkých i hlubších kulovitých otvorů.

Pokračování článku a více fotografií najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x