Kam za koledováním a živými betlémy o vánočních svátcích

foto: IC Zlín
ZLÍNSKÝ KRAJ – I když už je po Štědrém dnu, dárečky jsou otevřené a kapr snědený, sváteční čas pokračuje. Během vánočních svátků se po celém Zlínském kraji konají štěpánská koledování, k vidění jsou živé betlémy a nechybí ani vánoční koncerty. Kam se tedy vydat za kulturou?

Už dnes od 20.00 hodin ožije zámek v Holešově Štěpánskou nocí. Vystoupí kapely jako Premier nebo Kameron a nebude chybět ani trojice DJů. V pondělí ožije i betlém v Luhačovicích u kostela sv. Rodiny od 15.00 hodin. A do třetice se můžete těšit například na vánoční koncert Česká mše vánoční v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kroměříži. Ten začne od 17.00 hodin.

Mnohem bohatější program nabízí úterý 26. prosince. To se můžete těšit na záplavu štěpánského koledování a koncertů. Jeden takový se bude konat v bazilice na Velehradě, kde od 16.30 vystoupí Jiří Pavlica s Hradišťanem spolu s hosty z Národního divadla. Ve stejný čas začíná i tradiční koledování ve stodole ve skanzenu Rochus v Uherském Hradišti.

Štěpánská koleda zavítá taky do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Kromě valašských koled uvidíte i ukázky pastýřské vánoční hry. Program začíná ve 13.00 a 15.00 hodin. Pro obyvatele Zlína je zase připravené vystoupení živého betlému od 16.00 hodin na náměstí Míru. A jelikož na Štěpána není pána, můžete se zastavit taky na tradiční štěpánskou veselici ve Valašském Meziříčí ve zdejší sokolovně od 20.00 hodin.

Sváteční koncerty si budete moci užít i ve středu 27. prosince. Když se vrátíte do kostela Nanebevzetí Panny Marie v Kroměříži, budete si moci od 16.00 hodin vychutnat vánoční koncert Moravských madrigalistů. A rušno bude i v Napajedlích, od 18.00 hodin vystoupí v kostele sv. Bartoloměje Cimbálová muzika Denica.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x